14/06/2021

Șase persoane, reținute de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice 

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni prevăzute de Codul Fiscal.

Acestea sunt bănuite că, în perioada 2015-2016, ar fi produs, achiziționat și comercializat băuturi alcoolice produse în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi deținut țuică și rachiu de fructe în cantitați mai mari decât prevede legea.

În urma probatoriul administrat, 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca astazi, 01 martie, să fie prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, în cauză, au fost indisponilizați peste 15.000 de litri de băuturi alcoolice produse și deținute în afara antrepozitului fiscal, pentru care Direcția Regională Vamală Ploiești a calculat acciza datorată bugetului de stat în valoare de 142.735 de lei, suma ce constituie și prejudiciu în dosarul penal.

Activitățile fac parte din dosarul penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice în cadrul căruia, la data de 24 octombrie 2016, polițiștii au efectuat  30 de percheziții la persoane bănuite de fabricarea și comercializarea de produse accizabile.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share