04/12/2020

Scenariu de film in Manesti, Dambovita

batrani-inselatiInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor, îndeosebi persoanelor vârstnice:

Atenţie la înşelăciuni!

La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un bărbat, de 69 de ani, din Măneşti, că a fost victima unei înşelăciuni, ocazie cu care i-au fost sustraşi 1100 lei.

Din primele cercetări, a reieşit că, pe parcursul aceleaşi zile, a fost abordat de două persoane necunoscute, care i-au solicitat să deschidă împreună două lozuri în plic. În urma deschiderii plicurilor, s-a constatat că unul dintre acestea conţinea drept premiu un autoturism.

Partea vătămată a fost convinsă de cei doi ca în schimbul lozului câştigător să le înmâneze 1100 de lei, bani pe care i-a pus într-o sacoşă.

Ulterior, bărbatul a primit o altă sacoşă goală. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

  • Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !
  • Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!
  • Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!
  • Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;
  • Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!
  • Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!
  • Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!
  • Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share