31/05/2020

Schimburi comerciale între Europa de Est și China, la Budapesta.

În perioada 3-4 iunie a avut loc la Centrul Expozițional al CECZ (Central European Cooperation Zone),din Budapesta, Ungaria, una dintre cele mai mari expoziții de profil ceea ce  demonstrează faptul că o ţară precum e China poate produce orice tip de produs în orice cantitate.

O industrie precum cea chinezească poate să producă la fel de simplu, şi la fel de repede orice produs, fie el un calculator minuscule de buzunar, un satelit de comunicaţii sau un ac de cusut.

Industria chinezească este făcută în aşa fel încât orice client să fie mulţumit de produsul pe care îl achiziţionează, acesta să fie de calitate durabilă şi la preţ accesibil.

Astfel de târguri precum cel de la Budapesta sunt făcute pentru găsirea clienţilor potriviţi dispuşi să încheie contracte, ambele părţi să fie mulţumite.

Centrul comercial și expozițional se întinde pe o suprafață imensă dispușă pe patru nivele.
În China Brand Fair 2019 , putem vorbi despre trei evenimente simultane, ce a adunat 320 de companii chineze avizate de Ministerul Comerțului din China (MOFCOM) din 16 din cele mai diverse domenii de activitate. Standurile cu mărfuri de toate felurile, pliante şi broșuri  cu prezentări de produse  se întindeau pe o suprafaţă de 12 000 metri patrați, toate sub sloganul  Shandong Culture Exhibition.

Publicul interesat de nou a trecut pe la cele 50 de standuri de diferite domenii: cultură (film, TV, drepturi de autor, patrimoniu ori artă culinară), turism (agenții specializate cu tot ce pot oferi unui călător curios de destinații deosebite), sport (turism sportiv, competiții și chiar o sumedenie de articole sportive),  medicină tradițională (universități, spitale, clinici dar și producători de medicamente naturale și de sinteză, dar și aparatură medicală performantă).

Nu au lipsit nici ţările invitate la târg, care au avut un stand aparte, aceastea fiind invitate să îşi prezinte produsele şi pentru încheierea unei cooperări cu partea chineză.

Pe cei 400 de metri pătrați au fost puse la loc de cinste produse alimentare, vinuri, produse de uz casnic, produse agricole ori artizanat tradițional.

De la standul românesc nu a lipsit nici Timişul cu multe firme déjà de renume: „Aur`a Mineral Water”cu renumita apă cu ioni de argint și de aur, „Cramele Aramic”, dar şi „Galeriile de artă Calpe” care îşi doresc o colaborare transcontinentală în domeniul artelor plastice. Din domeniul turismului şi-a prezentat oferta  agenția de turism Ultramarin,  sau de ce nu, producători de  miere şi produse apicole, fiind prezentă firma Terra Apis.

Participarea firmelor timișene membre ale CCIAT a fost gratuită.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share