09/12/2021

Școala ”Radu cel Mare” din Târgoviște-reabilitare cu fonduri europene

5

Infrastructura educațională rămâne în atenția Primăriei Târgoviște prin atragerea de fonduri care vor putea transforma unitățile școlare din municipiu în spații optime procesului de învățământ atât de necesare pentru copii și cadrele didactice.

În acest sens pe masa consilierilor locali se vor afla în viitor peste 25 unități de învățământ pe care municipalitatea vrea să le reabiliteze prin diferite programe de finanțare, cum ar fi Programul Operațional Regional cu fonduri europene, Programul Naţional de Dezvoltare Locală care prevede investiții pe infrastructura educațională sau fondurile proprii din bugetul local.

Una din unitățile care vor beneficia de modernizare și reabilitare prin Programul Operațional Regional este Școala ”Radu cel Mare” din Târgoviște, acolo unde edilul orașului a făcut o vizită de lucru și ne-a informat asupra lucrărilor care se vor desfășura în perioada imediat următore.
7

”Este o școală la care am semnat deja contractul de proiectare. Se va mansarda actualul corp, unde se va construi un amfiteatru de aproximativ 150 de locuri și încă patru săli de clasă, două pentru program suplimentar și două pentru afterschool. Vrem să facem și o sală de sport cu 300 de locuri în tribune, o sală de mese; urmează să se pună covor sintetic pe terenul de sport, 20 de săli de clasă vor fi dotate cu tot ce înseamnă mobilier, iar actuala cladire va fi reabilitată integral, anvelopată, va fi schimbat acoperișul și instalațiile. Se vor realiza de asemenea laboratoare de fizică, chimie și informatică, un cabinet stomatologic și unul medical, cam tot ce este nevoie pentru o unitate de învățământ care să ofere cele mai bune condiții pentru elevi și cadre didactice.”  (Daniel Cristian Stan)

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă. În acest sens, primarul orașului ne-a informat că se pregătește documentația necesară cu ajutorul căreia se vor accesa fonduri pentru partea de modernizare a infrastructurii educaționale din municpiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share