30/11/2021

Se solicită echipamente medicale pentru SMURD HUNEDOARA

Asociaţia Salvital face un apel către toate autorităţile competente să asigure neîncetat echipamente de protecţie: mănuşi, mască, ochelari, costume speciale și soluții biocide necesare pentru desfășurarea activității paramedicilor.

Asociația Salvital – SMURD Hunedoara a transmis un mesaj public pentru susţinerea celor 84 de paramedici care îşi desfăşoară activitatea pe tot teritoriul Județului Hunedoara. „Aceștia trebuie să asigure asistența medicală de urgență 24 ore din 24 acordând îngrijire oamenilor a căror viaţă este în pericol. La fel ca toți colegii lor din sistemul medical, paramedicii au nevoie să-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță. Aceștia intervin în situații de risc, și sunt în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Cerem Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara să ia act de solicitarea Asociației Salvital Hunedoara, pentru ca paramedicii SMURD să-și poată continua activitatea, beneficiind de toate echipamentele de protecție cerute de noul context al intervențiilor de prim-ajutor calificat”, se arată în apelul semnat de Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei.

” În aceste momente grele, când pentru majoritatea dintre noi mesajul potrivit este” STAȚI ÎN CASĂ”, voi trebuie să fiți în stradă și să acordați îngrijire oamenilor a căror viaţă este în pericol. Acest fapt cu siguranță vă solicită enorm atât în plan psihic, cât şi afectiv. În aceste momente critice, când expunerea la bolile infecțioase – în special Coronavirus, la sânge și alte fluide organice prezintă un pericol constant, trebuie să vă păstrați calmul, să judecați la rece şi să luați decizii înţelepte. De asemenea, trebuie să aveți grijă să purtați în mod obligatoriu echipament de protecţie: mănuşi, mască, ochelari, cască de protecţie şi costume speciale. Acum mai mult ca niciodata vă rugăm să nu abandonați și să fiți bravi deoarece oamenii au nevoie de voi. Acum se vede forța voastră, sunteți eroii zilelor noastre!
Facem un apel către autoritățile competente să asigure neîncetat aceste echipamente pentru personalul paramedical și medical” mai trasmit cei la SMURD Hunedoara. 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share