Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Sebastian Balasoiu: “Prea tanar sunt fara dorinti sa fiu”


“…Sunt prea batran de joaca sa ma tiu/prea tanar sunt fara dorinti sa fiu”, am intotdeauna ganduri ascunse, nu prezint garantie, ador jocul nocturn de lumini de pe cladirea administrativa din centrul CPT, imi plac ciresele amare dar mai mult imi place zmeura, detest femeile frumoase si destepte mai ceva ca pe stirile de la ora 5…” asa se descrie actorul Sebastian Balasoiu pe blogul sau personal.
Intr-un interviu acordat recent acesta spune ca nu si-a ales sa devina actor, ci ca mai mult i s-a intamplat, el dorind sa ajunga la Arhitectura dupa terminarea liceului, insa o anumita conjunctura l-a “ajutat” sa ramana in acest domeniu, sa fie destinul?
Sebastian Balasoiu este actor de 10 ani, a absolvit Facultatea de Teatru din Bucuresti, a jucat in 34 de roluri si vine din Focsani. A ajuns in Targoviste pentru ca “voiam sa fug de acasa si sa fiu independent” declara el, iar soarta a facut sa-l cunoasca pe directorul actual al teatrului Tony Bulandra din Targoviste si sa fie invitat sa joace aici.
Pe langa teatru, acesta a mai jucat in productii precum ” La Bloc”, “Inima de tigan”, “State de Romania“.
La Teatrul Municipal Tony Bulandra din Targoviste a interpretat roluri in piese precum: “Furtuna”, “Bacantele”,  “Napasta”, “Comedy Game Show”, “Traxi Pump”, “Bungee Jumping”, “…Si apoi am devenit barbat”,  “Paparazzi”, “Sosesc deseara”, “Targoviste de jucarie”,  “Tacamuri de pui”,  “Comedia erorilor”,  “Conu’ Leonida fata cu reactiunea”,  “Romeo si Julieta”,  “Mireasa de imprumut”, “Pac poc pic” iar la Bucuresti il puteti vedea in piesele “Pinochio”- Teatrul de arta si “D’ale carnavalului”- Teatrul Nottara.
De data aceasta l-am surpins pe Sebastian Balasoiu in timpul repetitiilor pentru productia “Vlad Voievod Draculea” din cadrul Festivalui Dracula si i-am “smuls” cateva cuvinte despre prezenta sa in acest festival si cum se simte alaturi de noii colegi.
OM: Cum ti se pare organizarea de anul acesta, tinand cont ca tu esti solicitat la majoritatea evenimentelor cultural artistice crae au loc in Targoviste?
SB: Cu siguranta se putea si mai bine, logistica mai creeaza probleme, insa asa se intampla cand lucrezi in spatiu liber, cu multi oameni care se aduna curios. Mi-ar fi placut sa se respecte orarul de munca, insa in orice festival apar astfel de intarzieri. 
OM: Cum te intelegi cu echipa cu care lucrezi?
SB: Am mai lucrat cu ei intr-un videoclip tot cu subiect istoric si ne-am inteles foarte bine.
Cel mai mult ma bucur de faptul ca noi, actorii Teatrului Municipal Tony Bulandra am fost scosi in fata publicului, pentru ca ar fi fost pacat sa nu se intample asta, deoarece este un eveniment ce se tine aici in oras si avand un teatru local este de preferat sa distribui si actorii de aici.
OM: Ce rol interpretezi in spectacolul “Vlad Voievod Draculea”?
SB: Sunt un grec-turcit, pe numele lui -Catavolinos, un om fara scrupule. Sultanul m-a trimis sa vad ce se intampla in Vlahia si sa fac pace cu Vlad Voievod.
OM: Este mai interesant sa joci in aer liber decat la teatru?
SB: Sunt lucruri diferite, insa pentru ca a venit vara, afara este mai placut, dupa ce am stat toata stagiunea inchis la teatru, n-am vazut lumina zilei, nici nu mi-am dat seama ca suntem deja in luna iunie.
OM: Am inteles ca scenele de la repetitii sunt filmate. Atunci cand iti joci rolul ai o alta atitudine stiind ca se va face un film?
SB: Nu ma incomodeaza in niciun fel acest lucru.Vor fi 70 de camere mobile si 100 de camere fixe si vor suprinde exact ceea ce isi doresc pentru acest film, eu voi fi la fel de relaxat ca si inainte.
OM: A incheiat in stilul sau amuzant si dezinvolt, actorul Sebastian Balasoiu facand o gluma.
                                                                                              Oana Grigore
                                                                                               Cristi Iordache
Distribuie acest articol Oficial Media
Share