31/10/2020

Secţia UPU a Spitalului Judeţean Timişoara în haine noi

Secţia UPU a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurate luni, după ce a fost complect reamenajată şi reînoită.
Vechea secţie a suferit o nouă recompartimentare pentru a se asigura o mai bună funcţionare a fluenţei şi fluxului urgenţelor. După cum spunea şi managerul spitalului dr. Marius Craina : “fost achiziţionată aparatură medicală de ultimă generaţie – un RMN, computer tomograf, aparat de radiologie, ecografe, cardiotopografe, gastrocop, colonoscop, dar şi mobilier de specialitate”.
De asemenea întregul ambulatoriu a fost zugrăvit, igenizat şi întreaga instalatie electrică şi sanitară, schimbată, iar la intrare va fi instalat un panou de afişaj electronic.
Lucrările ambulatoriului au început în urmă cu şase luni, iar întreaga reabilitare, 300.000 de lei, bani veniţi de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş.
“Propunerea de renovare a fost făcută de unul din directorii de la CJT, care în urmă cu câteva luni a necesitat o prezentare de urgență în unitatea noastraă. În urma constatărilor făcute nu a fost mulțumit de stadiul în care se afla UPU, astfel încât împreună cu cei din conducerea CJT am decis să cerem bani pentru renovarea, modernizarea completă a UPU.Sunt mândru de colectivul de la UPU. Am primit multe referate despre modul cum se comportă atât din punct de vedere uman, cât și medical colegii de la UPU”, spune managerul Spitalului Județean Timiș, Marius Craina.
Potrivit șefului Unității de Primiri Urgențe, peste 200 de pacienți solicită zilnic servicii medicale. “Pe tură avem patru medici specialiști primari, pe cea de zi și trei medici pe tura de noapte, iar colegii rezidenți sunt în număr variabil, în funcție de stagiul în care se află. Suntem cu peste 90 la sută din pacienți în cadrul timpilor recomandați. Timpul de așteptare până la primul consult medical, după aceea îi luăm analize, facem diverse perfuzii, consulturi. Media de staționare în departament este în jur de trei ore în peste 75 la sută din cazuri. Până să fie preluați media de așteptare este, în funcție de nivelul de triaj, sub jumătate de oră, cea mai mare parte sunt urgențe de cod verde”, spune medicul Mihai Grecu, șeful UPU.

Anual aproximativ 70.000 de pacienți au nevoie de îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share