14/05/2021

Sectorizarea rețelei de distribuție, o prioritate pentru Aquatim

Reducerea costurilor de producție pentru apa potabilă este, pentru Aquatim, un obiectiv important, iar sectorizarea rețelei de apă este primul pas în acest sens.

Sectorizarea oferă controlul presiunilor și al debitelor din rețea, identificarea rapidă a avariilor și a consumurilor peste mediile uzuale. Procedeul este important pentru modelarea și digitalizarea sistemului de distribuție.

În această idee, în ultimii ani, Aquatim a implementat un program foarte complex, cu pași concreți și măsuri aplicate, pentru o rezolvare promptă a problemei, în sprijinul clienților noștri.

Menționăm că, în urma unor analize asupra rețelei de distribuție, s-a decis împărțirea întregului sistem de distribuție din oraș,în 9 zone. Pentru o analiză atentă a debitelor, acestea sunt bine determinate și urmărite periodic, în fiecare zonă, prin contorizare.

Sectorizarea presupune realizarea unui bilanț pe fiecare sector în parte, ținând cont de consumurile casnice, industrial și tehnologice (igienizări și spălări ale rețelelor), în corelație cu debitele intrate și ieșite.

Ulterior acestei faze, se trece la detectarea avariilor, repararea, respectiv propunerea de reabilitare a unor tronsoane.

Aquatim  deține, în total, 80 de puncte de măsurare a debitelor.

Sectorizarea rețelei de distribuție rămâne o prioritate pentru compania noastră!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share