30/11/2020

“Secundul” lui Ilie Stan surprinde: M-am hrănit cu sos de baobab

augustin calin 2
Explicaţie foto: Augustin Călin (primul din stânga) la echipa FC Zakho din Irak, alături de Ilie Stan şi Florin Costea

 

Augustin Călin nu este doar fostul fotbalist trecut pe la Steaua şi Universitatea Craiova. Este şi un tânăr antrenor, care în ţară nu a antrenat la nivelul primelor două eşaloane. A făcut-o în Africa până acum la echipe din Mali, Burkina Faso, Algeria şi acum în Irak. Este secundul lui Ilie Stan la echipa de primă ligă irakiană FC Zakho, acolo unde au ajuns Florin Costea şi Daminuţă.

Când i-am spus că seamănă puţin cu Lucescu junior a zâmbit şi a spus că vrea să-i calce pe urme. A rămas surprins de o delicatesă care i-a fost pusă în farfurie.

“Când am antrenat în Burkina Faso am mâncat sos din frunze de baobab. Ştiţi, baobabul e cel mai gros copac din lume şi are nişte frunze mici, dar hrănitoare. Gustul acestui fel de mâncare este amărui, dar localnicii îl consideră o delicatesă, un lux. Tot în Burkina Faso,  am fost vicecampion naţional la tineret cu echipa pe care am antrenat-o acolo”, ne-a spus în exclusivitate Augustin Călin.

Acesta a ţinut să precizeze că fotbaliştii pe care i-a pregătit la echipele africane din Algeria, Burkina Faso si Mali sunt cuminţi, nu merg la discotecă. Recunoaşte că a văzut destulă sărăcie, dar l-au surprins plăcut patronii.

“Sunt foarte înţelegători, mi-au dat mână liberă de fiecare dată şi sunt aproape de echipă. Şi arbitrajele sunt bune, nu am avut parte de viciere de rezultat” spune omul care tot caută fericirea de ani buni prin Africa. Greul însă de abia de acum începe. Evită să facă vreo comparaţie cu şefii din Liga 1, zice că nu are cum, că doar nu a lucrat cu ei, mai exact cu Gigi Becali, Niculae sau Negoiţă. Şi nici despre echipa unde lucrează acum nu vrea să spună multe, pentru că Ilie Stan ar fi cel mai în  măsură să o facă. Augustin Călin se scuză că nu mai poate continua discuţia şi se retrage la masă. Tot la un sos din frunze de baobab oare?

Răzvan Necşulescu

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share