28/02/2021

Ședința prefectului Liliana Oneț cu primarii din județul Timiș

Prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, o ședința cu primarii localităților din județul Timiș, la care au fost invitați reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliție al județului Timiș, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Spitalului Militar și Inspectoratului Școlar Județean. Ședința a avut următoarea ordine de zi:

 

  1. Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – Acordarea de Ajutoare cu Produse de Igienă în cadrul POAD 2018 – 2021, tranșa 3.
  2. Probleme legate de pandemia de coronavirus;
  3. Informare legată de redeschiderea școlilor;
  4. Campania de vaccinare împotriva Sars-Cov-2;
  5. Probleme de fond funciar.

In ceea ce privește pandemia de coronavirus, prefectul Liliana Oneț a prezentat situația epidemiologică de la nivelul județului Timiș, unde rata de infectare este destul de crescută, și a cerut o mult mai mare implicare a primarilor și a celorlalte autorități în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție la nivelul unităților administrativ-teritoriale, inclusiv având în vedere faptul că se preconizează redeschiderea școlilor. Prefectul județului Timiș a cerut structurilor Ministerului Afacerilor Interne să facă controale permanente și să colaboreze mai strâns cu autoritățile locale privind păstrarea tuturor normelor de protecție.

Pe de altă parte, în vederea începerii cursurilor școlare, au fost trimise o nouă serie de tablete către unitățile de învățământ din mediul rural. Totodată,  școlile se află în pregătire pentru cazul în care se va decide  începerea orelor în clase, a afirmat inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, domnul Marin Popescu.

În ceea ce privește vaccinarea, prefectul Liliana Oneț a făcut o informare privind centrele de vaccinare din prima și a doua etapă de vaccinare și au fost puse în discuție problemele existente.

Referitor la  problemele legate de fondul funciar, prefectul județului Timiș a precizat că, în cursul anului trecut, au avut loc 9 ședințe de fond, au fost semnate 210 titluri de proprietate și 278 de ordine ale prefectului privind terenurile de sub case.

De asemenea primarii au ridicat o serie de  probleme legate de acest aspect.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share