Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Semneaza Petitia – Fara pasaport in Basarabia!

Propunem  a fi semnata si o petitie in acest sens, pe care o vom transmite mai departe autoritatilor. SEMNEAZA AICI !                          

Ticăloşii de la Chişinău şi-au dat jos masca europeană: interdicţie pentru unionişti în Republica Moldova
Ticăloşii de la Chişinău şi-au dat jos masca europeană: interdicţie pentru unionişti în Republica Moldova

Am renuntat la pasapoarte in fata Ambasadei Republicii Moldova de la Bucuresti. Sute de persoane de pe ambele maluri ale Prutului am solicitat intr-un mod inedit autoritatilor eliminarea pasapoartelor la trecerea frontierei dintre Romania si Republica Moldova.

Un lant uman care a pornit din fata sediului Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei si pana la portile Ambasadei Republicii Moldova a simulat granita dintre cele doua state romanesti.

,,Pasapoartele dubleaza frontiera dintre Romania si Republica Moldova. Nu le mai vrem si nu ne mai trebuie. Este nefiresc sa putem circula doar pe baza buletinului in 58 de tari si teritorii, iar pentru a ajunge la Chisinau sa fim nevoiti sa ne procuram pasaport. Costurile morale si financiare ale acestei masuri sunt prea mari”, a declarat Madalina Hrituleac, secretarul general al Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatorul manifestatiei.

,,Am prieteni multi in Romania. Din cauza ca nu isi mai perfecteaza pasaport, ne vedem foarte rar, atunci cand trec eu Prutul. Urmatorul pas corect si natural al autoritatilor de la Chisinau ar fi adoptarea unei Hotarari de Guvern care sa permita cetatenilor Romaniei sa treaca vama fara pasaport”, a spus Oxana Iovu, originara din Ialoveni.

Platforma Unionista Actiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetatenilor Uniunii Europene in Republica Moldova doar cu obligatia de a prezenta alternativ pasaportul sau cartea de identitate atat la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, cat si la Ambasada Republicii Moldova de la Bucuresti.

Mai sustin aceasta cauza si: actiunea2012.roGlasul.Info, Rstiri.Ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share