16/01/2021

Sesiunile plenare ale comisiilor de specialitate ale Adunării Regiunilor Europene organizate la Timişoara (11-14 aprilie 2016)

În perioada 11-14 aprilie 2016, Consiliul Judeţean Timiş va găzdui sesiunea plenară de primăvară a celor 3 comisii ale Adunării Regiunilor Europene (Comisia 1 pentru economie şi dezvoltare regională; Comisia 2 pentru politici sociale şi sănătate publică; Comisia 3 pentru cultură, educaţie şi tineret).

Adunarea Regiunilor Europene este o organizaţie ce reuneşte peste 250 regiuni europene membre, printre care şi judeţul Timiş, încă din anul 1994. De-a lungul acestei perioade, judeţul Timiş s-a remarcat prin activitate intensă şi implicare, deţinând deseori şi conducerea comisiilor de specialitate sau a unor programe derulate sub egida A.R.E.

De aceea, selectarea judeţului Timiş ca locaţie pentru Sesiunea Plenară nu este deloc întâmplătoare, ci este o alegere firească bazată pe istoricul unei bune colaborări. Mai mult, atât tematica evenimentului, cât şi locaţia, au stârnit un interes ridicat în rândul reprezentanţilor din cadrul regiunilor, astfel încât aproximativ 200 participanţi au confirmat prezenţa la şedinţele comisiilor, atelierele de lucru, vizitele de studiu şi schimbul de experienţă.

Întâlnirile vor fi concentrate pe tema „Comunicare şi acţiuni în vremuri de criză”, o tematică de actualitate în contextul situaţiei existente din Europa, în care se observă o intensificare a tensiunilor, riscurilor şi a îngrijorării cetăţenilor, în paralel cu dezvoltarea rapidă a retoricii de extremă dreapta. Regiunile se găsesc, astfel, în situaţii dificile, fiind nevoite să acţioneze rapid şi eficient, informând în acelaşi timp şi cetăţenii cu privire la modul în care să contribuie la gestionarea situaţiei.

Pe parcursul celor 4 zile de întâlniri, participanţii vor avea ocazia să dezbată subiecte diverse, comunicarea şi implicarea cetăţenilor la nivel regional fiind însă numitorul comun. Oaspeţii europeni, în frunte cu doamna Hande Özsan Bozatli, preşedintele Adunării Regiunilor Europene, vor fi întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, domnul Titu Bojin, în calitate de gazdă şi de domnul Mihai Ritivoiu, consilier judeţean şi vice-preşedinte al Comisiei 2 pentru politici sociale şi sănătate publică.

 

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share