21/10/2020

Sesizăm instituțiile abilitate. Verificați dacă oamenii sunt ținuți ”sub cheie”

Am privit stupefiat o postare și am crezut că cineva se joacă cu mintea mea. Oameni în carantină și încuiați ca la penitenciar? M-am uitat mai bine, am verificat comentariul și persoana există. Am avut un schimb de mesaje și se pare că nu era nimic fals.

Facem apel la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița să verifice dacă există astfel de fapte. Nu ne erijăm în instanțe și nu știm dacă este vorba doar de o glumă proastă. Ținem să specificăm însă, că starea de urgență nu implică încălcarea demnității umane sau arestarea fără o hotărâre judecătorească. Nici actele de tortură sau sclavie.

Redau textul publicat de una din persoanele aflate în carantină, în Târgoviște, Dâmbovița.

Adrian Marius Gogiu:

”Cu ce au greșit acești oameni stimați domni ?
Au semnat la intrarea in vama că se supun carantinei , pentru ce trebuiesc sa fie închiși in camerele de hotel ? Înțeleg că este zona centrala și pentru liniștea urbei e mai bine așa , dar … sa vă ferească Domnul sa se întâmple ceva … Nu știu, un incendiu sau o alta stare de urgenta să vă văd atunci . ISU , DSP, PRIMARIA acești oameni sunt închiși în camere cu cheia iar în caz de ceva, COLECTIV va juca la pitici

Edit : Nu exista nici o reglementare ca un om liber fără să comită nici o infracțiune sa fie închis , subliniez închis în camera de hotel , într-un orice alt spatiu ca într-o celulă.”

După cum se vede, acești oameni apelează la noi, presa, ca la o sită care mereu cerne adevărul de fals, ca la o ultimă salvare care poate intermedia pentru ei actul de dreptate. Și da, acesta este și rolul nostru. Să ni-i apărăm dacă li s-a comis o nedreptate.

Tocmai ce lăuda cineva guvernul că a gestionat bine criza. Păi așa? Ce act de tortură este acesta? Cine poate să hotărască lipsirea de libertate, sclavia, și încălcarea demnității umane? Izolarea sanitară și carantina sunt una, iar încuiatul camerei se practică doar la penitenciar. Să nu confundăm carantina cu pușcăria că este foarte grav.

Așteptăm verificările operate de Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița și totodată sesizăm și Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Dâmbovița, să aflăm sub ce temei oamenii pot fi încuiați cu cheia și descuiați doar când li se dă de mâncare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share