16/06/2021

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale vine astăzi la Târgoviște

Astăzi de la ora 16.00 la Consiliul Județean Dâmbovița va avea loc  întâlnirea de lucru la care va participa Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și Adrian Ionuț Gâdea, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Reuniunea se va desfășura în Sala Unirii în prezența membrilor din conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, a parlamentarilor și primarilor care vor răspunde invitației. 
Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a oferit câteva detalii despre această întâlnire:

Am speranța că toți cei 89 de primari din județ vor avea dorința și vor participa la această întâlnire. În urma centralizării solicitărilor venite la nivelul CJD, până la această dată, deși nu avem publicată o lege a bugetului, avem nu mai puțin de 350 de obiective propuse a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru 83 dintre aceste proiecte avem deja documentația gata, iar valoarea lor ajunge la 3,9 miliarde vechi, de cinci ori mai mult față de suma pe care județul Dâmbovița a luat-o in anul 2016 de la Ministerul Dezvoltării.
Dezbaterea de vineri cere o prioritizare a acestor investiții. Este clar că nu o să putem finanța 350 de proiecte. Este foarte clar însă că dezvoltarea economico socială a județului Dâmbovița trebuie să țină cont de niște necesități obiective.
Toate aceste priorități investiționale trebuie să aibă la bază nevoi reale identificate corect, pentru că ne place sau nu, asistăm la modificiări socio-demografice, populația este în scădere în județ, la fel ci cea școlară, și poate uneori este mai rentabil să achiziționăm microbuze pentru transport și să avem în fiecare localitate o școală de centru cu tot ceea ce înseamnă dotări, o grădiniță sau un dispensar cu toate dotările necesare, decât să avem separat în fiecare cătun sau sat astfel de unități.”

La finalul ședinței de lucru va avea loc o conferință de presă de la ora 18.30.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share