05/12/2020

ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST- campanie derulata in liceele dambovitene

LivadaCOMUNICAT DE PRESĂ 

Campania  ŞI  TU  POŢI  DEVENI  POLIŢIST, derulată şi în liceele din judeţul Dâmboviţa 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară activităţi în cadrul campaniei „ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST”, iniţiată de Poliţia Română,  care are ca scop promovarea, în rândul liceenilor dâmboviţeni, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti.

Campania a fost demarată la nivel naţional, urmând să se deruleze în perioada aprilie – iunie şi septembrie – decembrie 2015.

În cadrul activităţilor ce vor fi derulate, poliţiştii din cadrul Serviciului Resurse Umane şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le vor prezenta elevilor oportunităţile oferite de statutul de elev/student al unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuite, asigurarea unui loc de muncă la absolvire).

Elevii vor afla informaţii despre programa şcolară, dotările instituţiile de învăţământ, alinierea acestora la standardele U.E, condiţiile de recrutare, înscriere şi de admitere.

Până în prezent, peste 150 de elevi din două licee din Târgovişte au fost informaţi în legătură cu oferta educaţională şi modalitatea prin care pot deveni poliţişti.

Poliţistul este un funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă, şi exercită atribuţiile stabilite prin lege.

Exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite. Profesia poate fi exercitată doar de către persoana care a dobândit această calitate, în condiţiile legii. Poliţiştii provin, de regulă, din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share