23/01/2021

Siguranţa în şcoli, o prioritate a poliţiei dâmboviţene! 

tk

Siguranţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ constituie una dintre priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Astfel, pe parcursul anului școlar 2015 – 2016, poliţiştii au desfăşurat 3.680 de activităţi preventive pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ precum şi prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Din totalul acestora, 2.872 au constat în întâlniri interactive cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, iar 357 au fost pe linia combaterii absenteismului şcolar.

În sfera activităţilor educative s-au înscris şi cele 445 de acţiuni ale poliţiştilor rutieri, prin intermediul cărora elevii au avut posibilitatea transpunerii în practică, în condiţii reale de trafic, cunoştinţele privind circulaţia pe drumurile publice.

Unităţile de învăţământ, şcolile şi liceele din judeţ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, asigurându-se supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

În fiecare zi, patrulele de ordine publică au fost prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care s-au efectuat intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

De asemenea, au fost efectuate patrulări şi în perioadele când elevii nu au avut cursuri, întrucât multe dintre unităţile şcolare deţin terenuri de sport, frecventate adesea de copii.

toko

Totodată, poliţiştii de la ordine publică au desfăşurat acţiuni pe linie de pază conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, prin care s-au urmărit verificarea modului de asigurare a accesului în unităţile de învăţământ şi a pazei sediilor, determinarea factorilor de conducere pentru instituirea unei forme de pază prevăzută de lege, precum şi acordarea sprijinului de specialitate necesar în organizarea pazei şi funcţionarea sistemelor tehnice de alarmare.

Având în vedere neregulile descoperite în cadrul acţiunilor, au fost aplicate 578 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 173 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991, 337 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 68 la alte acte normative. 

În ceea ce priveşte infracţionalitatea, în perioada de referinţă au fost înregistrate 103 infracţiuni, dintre care 73 au fost comise în unităţile de învăţământ din mediul urban şi 30 în cele din mediul rural.

Cele mai frecvente infracţiuni au fost furturile şi lovirile.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia elevilor şi studenţilor cu privire la importanţa adoptării unui comportament responsabil pentru a preveni implicarea în evenimente negative.

 

 

 

   

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share