04/12/2021

Siguranţa transportului rutier public de marfă şi persoane, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

filtru-politie-controale-mascati

În ziua de 04 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului pentru reducerea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de marfă şi persoane, verificarea siguranţei transportului călătorilor şi eliminarea activităţilor ilicite din acest domeniu.

De asemenea, în atenţia poliţiştilor s-a aflat şi verificarea legalităţii activităţilor de taximetrie.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat două infracţiuni la regimul rutier şi au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 64.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 20 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 10 pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice.

Totodată, un conducător auto au fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 8 pentru încălcarea prevederilor  H.G 69/2012 privind exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier și 3 pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share