Simona Halep se va retrage o perioadă din competițiile sportive!

simona halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat, duminică, pe contul său de Facebook, că va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, astfel că nu va participa la meciul României cu Cehia din Fed Cup, dar nici la turneele de la Doha şi Dubai.

„Eu, dacă aş fi fost în locul ei, aş fi făcut această operaţie mai devreme, nu acum. Mai întâi mi-aş fi revenit complet şi apoi aş fi jucat din nou tenis. Dar aceasta este părerea mea, cum aş fi procedat eu. Ea poate are altă părere dacă se operează acum.

Rămâne de văzut dacă şi cât de mult va cădea în clasamentul WTA. Din câte observ, nici jucătoarele din spatele ei nu merg deloc bine, nu câştiga turnee, aşa că nu cred că asta va fi o problemă”, a declarat Ilie Năstase, conform ziare.com.

Fostul doctor al echipei de Fed Cup a Romaniei, Sorin Popescu a declarat pentru Gazeta Sporturilor:

Deviatia de sept e destul de comuna, poate fi insa mai pronuntata sau mai putin. Principalul efect este acela ca limiteaza capacitatea respiratorie prin obstructie mecanica. Iar in cazul specific al sportivilor diminueaza posibilitatea de efort. De asemenea, favorizeaza infectiile respiratorii superioare„.

Exisă posibilitatea ca problemele de sănătate să-și spună cuvântul asupra poziţiei din clasament. Simona Halep va pierde competiţiile de la Dubai şi Doha ca urmare a operaţiei pe care o va suferi, astfel că avea la revenire un minus de 900 de puncte.

Declarația integrală a Simonei Halep de pe pagina personală de facebook cu privire la intervenția prin care urmează să treacă:

”Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusă unei intervenții chirurgicale.

Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamagită că nu pot participa din nou alături de echipă.

Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament antibiotic.

Am încercat să dau tot ce pot în Australia, dar, din cauza infecțiilor existente, din păcate am înrăutățit lucrurile, încercând să trag de mine să joc la Grand Slam.

La îndrumarea medicului specialist, va trebui să suport o operație pentru a-mi rezolva o problemă existentă la nas, fiind sfătuită că aceasta este cea mai bună opțiune pentru a trata definitiv această problemă.

Din acest motiv, voi fi nevoită să mă retrag și de la turneele Dubai și Doha. Următorul turneu la care voi participa va fi atunci când voi fi recuperată 100%.

Totuși, sper că mă voi recupera la timp pentru a putea participa la Indian Wells.

Îmi doresc să trec cu bine peste această intevenție și să mă pot deplasa la Cluj, să fiu alături de echipă, chiar și din tribună.

Vă mulțumesc pentru susținerea constantă, o să vă simt lipsa în aceste săptămâni de pauză.

În această perioadă, o să fac tot ceea ce este necesar să revin pe teren mai puternică și într-o formă bună.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share