30/10/2020

Situaţia la zi în spitalele din judeţul Timiş, dar şi controalele ce se efectuează

Până la această dată, 221 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 8 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

Totodată, precizăm că, în prezent, la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” Timişoara sunt internate 124 persoane iar la Maternitatea Bega sunt 5 persoane, confirmate  pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm faptul că spitalele suport s-au activat din momentul publicării în Monitorul Oficial al Ordinului nr. 623/2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor ın ̂ contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ın ̂ faza I și ın ̂ faza a II-a și a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

Cu ocazia inspecțiilor efectuate de Servicul Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș s-a constatat faptul că un agent economic cu activitate comercială nu a respectat obligația privind verificarea zilnică a stării de igienă individuală și de sănătate a angajaților, motiv pentru care aceasta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.600 lei.

De asemenea, se continuă verificarea spațiilor destinate carantinării, privind modul de efectuare a dezinfecției locației, dupa fiecare serie de persoane carantinate. Din verificările efectuate până acum nu s-au constatat abateri care să impună aplicarea de sancțiuni contravenționale. Controalele s-au soldat cu recomandări privind dotarea unităților cu substanțe biocide în cantități suficiente.

În contextul ultimelor evenimente, DSPJ Timiș s-a autosesizat și a demarat un control, în echipă formată din medic epidemiolog și inspector în specialitatea epidemiologie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, în vederea clarificării situației cu privire la ultimul deces înregistrat în județul Timiș; în funcție și de rezultatul anchetei interne a unității sanitare în cauză, respectiv a Colegiului Medicilor, dacă a fost sesizat, se vor lua măsuri în consecință.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share