17/06/2021

Soarele a intrat în Scorpion- Totul sau nimic!

scorpioSoarele a parasit astazi, 23 octombrie, zodia Balantei, si a intrat in profundul si misticul Scorpion, unde va sta pana pe 21 noiembrie. Urmeaza o perioada intensa, Scorpionul fiind acum nu numai gazda Soarelui, ci si a lui Mercur, a Nodului Nord lunar si a lui Saturn. Trairile sunt mai puternice, evenimentele sunt la extreme. Dispar jumatatile de masura, uneori vom simti pe pielea noastra cum este sa traiesti pe muchie de cutit. 

Totul sau nimic!

Un prieten drag (evident, Scorpion) spunea ca „Scorpionul nu taie copacul cand acesta s-a uscat, ci il smulge cu tot cu radacini din pamant”. A surprins foarte bine, intr-o singura fraza, principiul scorpionic: nu doar schimbam, ci transformam, nu doar carpim ci o luam de la capat. Nu e de ajuns sa ne cunoastem partea vizibila, aparentele, forma, ci e necesar sa „sapam” in adancime, sa exploram si zonele intunecate, necunoscute, sa ne confruntam cu emotiile noastre cele mai intense.

Este o perioada a purificarii, a eliberarii de ceea ce e toxic in noi si in viata noastra, a transformarii. Pe principiul bine-cunoscut al acestui semn zodiacal „mori ca sa devii„, putem deveni mai mult din ce putem fi renuntand la ceea ce ne tine pe loc, nu mai slujeste procesul de crestere spirituala ci ne ingroapa in propriile temeri si inhibitii. Avem ocazia sa vedem, prin experientele pe care le cream acum, cu ce limite e necesar sa ne confruntam, ce avem nevoie sa eliberam sau sa fixam. Mercur retrograd (pana pe 10 noiembrie) pune umarul din plin la acest proces, aducand in prim plan „restantele” la capitolul vindecare. Tot ce mai e de iertat, de curatat, completat, incheiat, iese la lumina.

Atitudinea adecvata este acceptarea a tot ce este si ce apare, confruntarea curajoasa a tuturor emotiilor, adancirea in noi insine ca intr-o mina de aur. Caci acolo, in profunzimea fiintei ne gasim resursele si raspunsurile. Explorandu-ne trairile, sentimentele, invatam despre noi, ne cunoastem si ne vindecam folosind propria putere de regenerare.

Exista tendinta de a ne osifica in niste idei, ganduri, dorinte, dezvoltand obsesii legat de ceva sau cineva. Si cea mai mare provocare acum este aceea de a invata sa dam drumul, sa eliberam, sa ne desprindem, fiind constienti ca prezentul este creat in timp ce lasam trecutul sa se retraga binecuvantandu-l.

Poate parea ca pierdem ceva, cand lasam vechile forme sa plece, dar de fapt nu pierdem nimic. Caci ce este al nostru cu adevarat nu ne poate lua nimeni, niciodata. Cine suntem noi nu poate fi luat. De aceea, identificarea cu forma, cu „eu am”, tinde sa fie inlocuita cu „eu sunt”.

 

 

Nicoleta Svârlefus

Citește mai multe pe Astrocafe.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share