Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania -”Sanatate in comunitatea TA”

 11222012_1122608591102657_7704770024980089065_nCOMUNICAT  DE  PRESĂ

DEBUT PROIECT „ Sanatate in comunitatea TA”

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Dambovita in parteneriat cu Asociația Tineri Europeni în Societate si Partida Romilor Pro- Europa incepand cu data de 20 iulie 2015 implementeaza Proiectul „ Sanatate in comunitatea TA” ce are ca scop sprijinirea comunitatilor sarace de romi din judetul Dambovita , comunitati ce se confrunta cu lipsa aceesului la serviciile publice de sanatate majoritatea dintre acestia nefiind inscrisi la medicul de familie.

In cadrul acestui proiect vom realiza in parteneriat cu centre medicale de sanatate privata 1500 de analize de sange si 500 de consultatii gratuite. Prin realizarea acestui proiect se preconizeaza imbunatatirea starii de sanatate a romilor, afectati de nivelul de trai scazut, de informarea slaba asupra problemelor de sanatate si asupra preventiei. Vom organiza o caravana cu titlul „Vino la medic” ce se va desfasura in comunitati reprezentative de romi.

Astfel in perioada 20 iulie- 14 august 2015 ne vom deplasa in urmatoarele comunitati: Caragiale, Gura-Ocnitei, Crangurile, Matasaru, Ungureni, Ludesti, Manesti, Poiana, Crovu, Moroeni, Vladeni, Pucioasa, Butimanu, Cojasca, Fieni, Moreni, Vulcana-Pandele, Niculesti, Baleni, Costesti Vale, Titu, Dambovicioara, Corbii Mari, Romanesti.

In fiecare comunitate vom instala cate un cort  pus la dispozitie de Crucea Rosie Dambovita unde vom informa si consilia membrii comunitatii in vederea prevenirii imbolnavirilor sau a diagnosticarii precoce (profilaxie primara si secundara). Persoanelor consiliate li se vor acorda asistenta medicala precum : masurari tensiune arteriala, teste de glicemie, indici de masa corporala, consiliere pentru nutritie adecvata, consiliere pentru planificare familiala, consiliere femei pentru  autoexaminarea sanului.

In cadrul proiectului se va organiza si campania „PRIMUL AJUTOR„ prin intermediul careia se vor organiza 5 sesiuni de instruire de acordare a primului ajutor.

DIRECTOR

Ec. Popescu Gheorghe

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share