Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Speranţa” de la malul mării

Duminica ce a trecut s-a încheiat cu o minunată întâlnire la Cercul Militar Mangalia, unde Rodica Nazarenco din Eforie Nord a dat o „palmă” de culoare la malul mării, aducând „speranţa” pe simezele Cercului Militar Mangalia.

Lume puţină, dar de calitate, printre care renumitul profesor Karl Robert Perko, licenţiat în pictură şi grafică, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Europeni, întors după ani buni petrecuţi în Germania, a spus şi câteva cuvinte despre expoziţia de pictură a Rodicăi Nazarenco:

” Se vede că avem de-a face cu o expoziţie de început, compoziţia de culoare bine făcută. Dacă insistă , şi dacă respectă culorile de bază, are şanse să evolueze. Pe pânze se vede pictura în interiorul ei, culorile vi de pe pânze semnifică sufletul ei actual, şi are toate şansele să facă treabă bună. Culorile şi execuţia ne trimite puţin la impresionişti, are sufletul deschis, iar cei care picteayă în culor închise, nu văd culoarea. Înţară încă există un element de chici. Şi ăsta ar trebui schimbat.”

Expoziţia s-a organizat sub tutela Clubului Artelor Solteris, pion principal fiind scriitoarea Emilia Dabu.
Au vorbit despre picturile Rodicăi profesori şi scriitori din Mangalia şi câteva minute au recitat copii din club, putând fi ascultate şi melodii la pian.
Rodica Nazarenco, nu e doar un nume, e şi o fiinţă gingaşă, o mamă pictoriţă care pune pe pânză ce visează noaptea, dar în picturile ei pune şi sufletul, viu şi colorat, fiindcă picturile de la sine vorbesc. În general peisaje, de iarnă, de vară, păduri şi râuri curgătoare sau îngheţate, răsărituri sau asfinţituri.

„Viaţa e mai frumoasă în pictură decât în realitate”, spune Rodica Nazarenco. Nazarenco, nu e doar un nume, e un altfel de Nazareth, un înger îmbrăcând culori, culori de toate felurile, un înger cu aripile în vânt care refuză să coboare pe pământ.


Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin