23/10/2020

Spitalele din Deva, Hunedoara și Petroșani intră în carantină!

Pe fondul informațiilor primite de la Ministerul Sănătății , conducerile spitalelor din Deva, Hunedoara  și Petroșani au instituit carantină, la nivelul unităților pe care le coordonează. Accesul aparținătorilor și al vizitatorilor este interzis în unitatea sanitară până la noi reglementări!

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva  a intrat oficial în carantină, începând de luni, 24 februarie 2020.

Măsura a fost luată de conducerea unității sanitare în cadrul eforturilor de prevenire a apariției și răspândirii noului virus COVID-19 (coronavirus), dar și a numeroaselor cazuri de gripă de tip A și B confirmate la nivelul SJU Deva. Parte din personalul medical al SJU Deva care revine, începând de astăzi, din concediile pe care l-au petrecut în țările în care se înregistrază infecții cu coronavirus (Italia, Thailanda, China etc) va rămâne acasă, în carantină, pentru 14 zile.

Sanatoriile de Pneumologie din Brad și Geoagiu nu au restricționat, deocamdată, accesul vizitatorilor, dar au luat măsuri de prevenire a apariției virusului (la intrarea în unitățile medicale există halate, măști, botoșei, dezinfectanți pentru mâini). Sanatoriul din Geoagiu a cumpărat deja echiapamente speciale pentru intervenție în cazul apariției unor cazuri de infecție cu coronavirus. De asemenea, la sanatoriul din Geoagiu sunt pregătite 22 de paturi pentru eventualii pacienți cu coronvirus care trebuie izolați, iar la sanatoriul din Brad există 18 paturi într-un corp de clădire separat de cel principal.

Și conducerea Spitalului de Urgență Petroșani a decis instituirea unei măsuri de prevenire a riscurilor, concretizată prin restricționarea accesului în incinta unității medicale pentru aparținătorii bolnavilor internați pe secțiile Spitalului.

Dr. Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență Petroșani spune că măsura este instituită pe termen nelimitat. „Având în vedere situația care există și la nivel național privind riscul de infecție cu Coronavirus, conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani a luat decizia de a impune restricții de acces în incinta spitalului pentru aparținători, pentru a nu expune pacienții internați unor posibile contacte infecțioase. După cum se știe, au apărut o serie de suspiciuni în Valea Jiului, vizavi de câteva persoane venite din Italia și, decât să riscăm niște lucruri, mai bine am decis să luăm măsuri. Restricția accesului în spital pentru aparținători este pe termen nelimitat”, a declarat dr. Alin Vasilescu.Cei care doresc pot obține  informații despre rudele internate la numărul de telefon al spitalului: 0254.543 318 de unde vor cere numerele de interior specifice fiecărei secții în parte. ”La nivelul municipiului Hunedoara, primarul a dispus ca Adăpostul de noapte pentru persoanele aflate în dificultate să fie folosit pentru persoanele care vor fi izolate timp de 14 zile. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială ”Părintele Arsenie Boca” şi Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice au intrat în carantină, iar Spitalul Municipal ”Dr. Al. Simionescu” intră de marţi, 25 februarie 2020, în carantină pe perioadă nedeterminată. Nimeni în afara personalului de serviciu nu va putea intra sau ieşi din spital, accesul vizitatorilor va fi restricţionat pentru a evita o eventuală răspândire a virusului. De asemenea, personalul medical va fi verificat înainte de a intra în unităţile medicale. Bolnavii care se prezintă la Urgenţe cu simptome de gripă sunt testaţi pentru gripă, iar dacă rezultatul este pozitiv, sunt internaţi la secţia de Boli Infecţioase. O familie sosită din nordul Italiei trebuie  să  se controleze”  a transmis managerul  Radu Budae.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share