06/12/2021

Spitalul Judeţean Timişoara a dat azi raportul

2016, dă raportul înainte să îşi ia rămas bun. în ceea ce privește investițiile majore din cadrul Spitalului Județean ”Pius Brînzeu” din Timișoara, prezintă bilanţul pe acest an la investiţii, şi după cum declara chiar managelul spitalului, dr. Marius Craina, lucrurile au decurs până acum, satisfăcător.

Investițiile au ajuns la suma de 7 milioane de lei, bani primiți de la Consiliului Județean Timiș, doar pentru reparații, care s-au făcut la secțiile de neurologie, cardiologie, chirurgie vasculară, neurochirurgie, diabet zaharat. Până la sfârşitul acestui an se speră şi terminarea compartimentului de explorări-funcționale, care se află în plină renovare, care se va muta în cadrul institutului Oncogen.

Morga este complect reabilitată şi este adusă la standarde europene. Chiar şi  Maternitatea Bega a beneficiat și ea de investiții majore, fiind finalizată structura de termopan, astfel că au fost înlocuite toate geamurile maternității. Actualmente maternitatea desfășoară proceduri de renovare în cadrul mai multor saloane. Două săli de operație se află în reabilitare completă și vor fi funcționale după sărbătorile de iarnă. Spitalul a schimbat în totalitate și stația de sterilizare, care devenise un adevărat pericol atât pentru pacienți, cât și pentru personalul calificat. Aparatura necesară acestui sector a fost achiziționată cu finanțare de la Ministerului Sănătății.

”Suntem foarte mulțumiți de ritmul în care s-au desfășurat lucrările de modernizare și reparații. La blocul operator de la Chirurgie am renovat o sală de operație, iar acum suntem în curs de renovare pentru cealaltă sală de operație și ne apropiem de final. Putem spune că spitalul a aratătat mai mult ca un șantier decât ca o unitate medicală în anul 2016. Banii au provenit de la Consiliul Județean. Aici includem 7 milioane de lei pentru reparații și 9 milioane de lei pentru investiții. Noi am înaintat și demersurile pentru finanțările din anul 2017. În acest ritm estimăm că la sfârșitul anului 2017, cel târziu jumătatea anului 2018, Spitalul Județean va trece printr-o renovare completă și complexă, privind toate spațiile care compun spitalul”, a declarat managerul spitalului, Marius Craina.

Pentru 2017 prioritară este Secţia de Arși. De asemenea se are în vedere alocarea de fonduri pentru bucătăria spitalului, în prezent  hrana fiind livrată în caserole de unică folosință, atât pacienților, cât și angajaților. Mutarea laboratorului într-un alt spațiu constituie o lucrare de mare anvergură. De asemenea ar mai fi extinderea compartimentelor de terapie intensivă la secția de politraumatologie, care nu mai corespunde normelor europene.

De asemenea în prezenţa Mitropolitului Banatului Ioan Seleja, a venit şi Moş Crăciun care a împărţit daruri pentru copiii salariaţilor, s-au interpretat colinzi de către Corul studenţilor de la Teologie, de grupuri de copii şi adulţi.

De asemenea Galeria Jecza a donat spitalului o lucrare ulei pe pânză de mari dimensiuni

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share