03/12/2020

STADIU PROIECT: Modernizarea sistemului de apa si canalizare in Dambovita

11908047_684405381694515_635945464_n

Ministerul Fondurilor europene prin POS Mediu a venit in judetul Dambovita pentru a discuta cu reprezentantii CJD despre stadiul de implementare al proiectului de Modernizare a sistemului de apa si canalizare. Proiectul finantat in perioada 2007-2013 cu aproximativ 116 milioane de euro este intr-un stadiu avansat de executie, dar care a suferit intarzieri foarte mari de-a lungul timpului, ce nu vor putea fi recuperate pana la finalul anului 2015.

Prezenti la conferinta de presa, Adrian Tutuianu, presedintele CJ Dambovita si Catalin Gheran, director general la autoritatea de Management POS Mediu, ne-au informat cu privire la gradul de implementare al acestui proiect.

Despre problemele intampinate de Compania de Apa Dambovita in derularea viitorului proiect de Apa si canalizare, Catalin Gheran a facut urmatoarele precizari:

Principalele intarzieri au fost din cauza faptului ca unii contractori au intrat in insolventa, practic Compania de apa va folosi cele 30 milioane de lei noi, din cei 144.000 de euro, din fonduri proprii pentru a ajunge la zi cu lucrarile. Operatorul de apa nu a reusit sa gaseasca compania de consultanta care sa pregatesca atat aplicatia de finantare pentru proiect  cat si documentatia de atribuire pentru lucrarile care se vor efectua. Speram ca la sfarsitul anului 2017 sa inceapa lucrarile la acest proiect, inscris in programul de finantare 2014-2020.”

In luna mai 2013 gradul de implementare al acestui proiect  era de 10%  si asta spune tot. Asa putem sa-i identificam mai usor pe cei care sunt responsabili de anumite intarzieri. Legat de consultanta, s-a stat un an de zile pe analiza ofertelor, pentru ca nu exista suficienta capacitate tehnica la Compania de apa si nu a existat suficient curaj in atribuirea acestui contract”, ne-a informat Adrian Tutuianu.

Tot acesta a mai declarat ca la Compania de apa s-a reusit de trei saptamani atribuirea contractului catre o firma de consultanta in implementarea acestui proiect.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share