Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Stagnarea lucrărilor la Castell Huniade au dus la un control al specialiştilor Institutului Naţional al Patrimoniului

Lucrările la Castelul Huniade, sau Muzeul Banatului par să nu se mai sfârşească, neexistând un motiv bine întemeiat, pe cât posibil în curând ar putea avea soarta Teatrului de Artă din Deva,  restaurarea căruia a durat peste 25 ani, costurile depăşind construcţia a cinci teatre. De aceea specialiștii de la Institutul Național al Patrimoniului s-au gândit să îi treacă pragul să vadă ce se întâmplă. Până în present lucrările s-au tot blocat, iar de acum acestea vor fi urmărite în deaproape de către o echipă a institutului.

“Reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, împreună cu echipa de proiectare vor încerca să găsească cele mai bune soluții pentru reabilitarea și punerea în valoare a clădirii de patrimoniu. Trebuie găsite urgent soluţii ca totul să fie gata în 5 luni. Următorul pas important va fi licitația pentru proiectul tehnic și pentru lucrările de execuție”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul face parte din  Programul național de restaurare a monumentelor istorice (PNR), finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

După 14 ani de stagnare, de indiferenţă şi lene birocratică pe banii statului, autorităţile judeţene s-au gândit că ar fi cazul ca una dintre cele mai vechi clădiri din Timişoara , Muzeul Banatului să îşi redeschidă din nou uşile pentru turişti.

După cum a precizat însuşi preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, Muzeul Banatului va primi 2,8 milioane de lei, lucrările de restaurare ar trebui să înceapă în acest an, pentru ca în 2021, să îşi poată deschide porţile vizitatorilor.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share