22/09/2021

Start-up Nation Romania- 20.000 de locuri de munca

În data de 20 martie 2017, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de doamna Claudia Gilia – Vicepreședinte, a participat la evenimentul de prezentare a programului Start-UP Nation România. Acțiunea s-a desfășurat în Amfiteatrul din Campusul Universității Valahia din Târgoviște, fiind organizată cu sprijinul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, informeaza CJ Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Fidel obiectivului de creștere economică sustenabilă, care să furnizeze un stat puternic, proactiv, cu o clasă de mijloc extinsă, programul Start-UP Nation România încurajează dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, fiind aprobat de către Executiv prin O.U.G. nr. 10/2017.

Cu un buget de 1.713.798.000 lei și o durată de trei ani, programul se finanțează din fonduri de la bugetul statului și din fonduri europene, având ca obiectiv principal atât stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, cât și îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitatea accesului acestora la finanțare.

În prezența a peste 150 de persoane, reprezentanții  Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și ai Secretariatului General al Guvernului au supus atenției principalele fundamente, direcții și obiective care stau la baza acestui program. În acest sens, prin punerea în funcțiune a programului, inițiatorii estimează atingerea unor obiective specifice precum: înființarea unui număr de 10.000 de start-up-uri/an, apariția și oferirea a 20.000 de locuri de muncă/an, dezvoltarea sectoarelor economice prioritare, precum și asigurarea competitivității pe piața națională și internațională. Totodată, programul acoperă o gamă de cheltuieli eligibile referitoare atât la materialele de lucru necesare pentru funcționarea eficace a activității întreprinderii, cât și la formarea sau pregătirea resursei umane menită să coordoneze programele derulate în cadrul finanțării obținute.

Facilitățile oferite de programul Start-UP Nation România sunt multiple. Probabil, una dintre cele mai importante, în acest sens, este legată de dispariția fizică a fenomenului birocratic în favoarea platformelor electronice în ceea ce privește obținerea finanțării.

Principalele domenii de activitate eligibile pentru programul Start-UP Nation România sunt cele din programare IT, producție, industrii creative, servicii sau cele din comerț și alte activități. Cei care vor beneficia de locurile de muncă nou create vor fi, în principal, persoanele defavorizate și  absolvenții.

Un element inovator al programului în cauză îl constituie posibilitatea întocmirii unui plan de afaceri complet și sustenabil în condițiile în care în țară funcționează oficii teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cooperație.

La eveniment au mai participat: domnul secretar de stat Adrian Mlădinoiu – din partea Secretariatului General al Guvernului, domnul secretar de stat Harry-Ilan Laufer – din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, domnul Ciprian Pandea – subsecretar de stat din partea Ministerului Tineretului și Sportului, domnul Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște,  domnul conf. univ. dr. Călin D. Oros – rectorul Universității Valahia din Târgoviște, domnul conf. univ. dr. Mircea Duică – decanul Facultății de Științe Economice și doamna Ecaterina Stan – consilier Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share