18/06/2021

” Suntem o alianță care se bazează pe cultura solidarității”

Într- o conversație strategică de astăzi cu Jamie Shea,, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a susținut că acum nu este momentul să reducem investițiile în apărare. „Această pandemie nu a făcut ca riscurile de securitate pentru aproape un miliard de cetățeni să dispară”, a spus Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, discută răspunsul NATO la COVID-19 într-un eveniment online cu Friends of Europe. El a adăugat că „trăim într-o lume care este și mai imprevizibilă”. El a subliniat rolul important al armatei atât în ​​a ajuta la salvarea de vieți, cât și în păstrarea cetățenilor noștri în siguranță și a subliniat importanța că vom continua să investim în forțele noastre armate.

Secretarul general adjunct a menționat, de asemenea, că „în aceste luni și săptămâni foarte dificile ale acestei pandemii, Aliații au dat dovadă de solidaritate”. NATO a organizat peste 100 de misiuni și transport aerian strategic, oferind aliaților și partenerilor asistență medicală esențială. NATO a ajutat, de asemenea, la construirea spitalelor de teren și a desfășurat mii de personal medical militar în sprijinul eforturilor civile.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a mai precizat  că „suntem o alianță care se bazează pe cultura solidarității, iar aceasta este una dintre acele momente în care solidaritatea a fost dovedită”.

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană discusses NATO’s response to COVID-19 in an online event with Friends of Europe

Mircea Geoană a vorbit despre eforturile intenționate și continue ale unor actori de a folosi acest moment dificil pentru a semăna discordia și neîncrederea, pentru a submina rezistența alianței .  „Ne împingem înapoi pentru că acest lucru nu este în regulă”, a spus Geoană. Împreună cu Uniunea Europeană și alții, NATO va continua să facă o schimbare energică și profesională împotriva celor care abuzează deaceastă  situație.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share