Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Suplimentări personal medical în aeroporturi şi la frontiere şi verificări prin sondaj pentru identificare îmbolnăviri cu Covid 19

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș suplimentează, acolo unde se impune, la punctele de trecere frontieră, terestre si din aeroport, personalul medical, în vederea efectuării triajului epidemiologic.

În Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSPJ Timiș efectuează verificări, prin sondaj, la nivelul cabinetelor medicale care asigură urgențe stomatologice. Se urmărește existența substanțelor dezinfectante, a echipamentului de protecție sanitară a personalului medical, precum și a altor măsuri de prevenție.

Se continuă acțiunile de control în marile lanțuri comerciale care operează, urmărindu-se modul în care au fost implementate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare aferente prezentei stări de urgență.

Pentru cazurile identificate pozitiv SARS-CoV-2, personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș efectuează anchete epidemiologice în vederea depistării tuturor contacților.

În această perioadă, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a acordat aviz pentru modificarea de structură a Clinicii de Dermatologie, care aparține Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în vederea intrarii in circuitul unităților sanitare cu paturi destinate  internarii pacienților infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Acest nou spital dedicat infectaților cu noul coronavirus SARS-CoV-2 va prelua cazurile usoare si medii, aflându-se în lista unităților care, conform ordinului ministrului Sănătății, pot prelua bolnavi cu coronavirus în județul Timiș: Spitalul Județean, Maternitatea Bega, Spitalul CFR și Spitalul Municipal Lugoj.

Până la această dată, 102 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share