20/09/2021

„SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”- o campanie a Poliției Române

 

centura

Poliţia Română, prin Direcţia Rutiera, în parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., derulează activități în cadrul campaniei de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

Multe dintre victimele  accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă. O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă.

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Centura de siguranţă este aliatul tău!

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

În primele 6 luni ale acestui an, polițiștii din Dâmbovița au aplicat 6.157 de sancțiuni contravenționale pentru neportul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share