19/01/2021

Taberele de educaţie şi cultură ortodoxă de la Mănăstirea Oaşa

10913594_1079455558737706_1782524655_nEcologizare la Mănăstirea Oaşa

Taberele de educaţie şi cultură ortodoxă de la Mănăstirea Oaşa au devenit de multă vreme o tradiţie. Au fost iniţiate acum 19 ani de părintele Teofil Părăian de la Sâmbăta de Sus, duhovnicul şi inspiratorul multora dintre monahii mănăstirii din inima munţilor Şureanu. 19 ani înseamnă, practic, o generaţie. Un schimb de generaţii petrecut sub aceeaşi oblăduire a marilor duhovnici, veghetori la trezirea spirituală a României.

Duhovnici şi ucenici, durând o aceeaşi lucrare în tainica desfăşurare a aceluiaşi duh. În fiecare an la Mănăstirea Oaşa se întâlnesc zeci de tineri veniţi din toate colţurile ţării. În acest an mai mulţi tineri din Timișoara şi nu numai, s-au gândit să planteze salcâmi și tei în cadrul unei acțiuni de ecologizare.

Evenimentul este organizat de Liga Studenților din Timișoara și va avea loc în perioada 27 – 29 martie la Schitul Mănăstirii Oașa din Arhiepiscopia Alba Iulia. Acțiunea de ecologizare se numește ”Să plantăm copaci” și constă în plantarea de salcâmi și tei pe dealurile din apropierea mănăstirii, curățarea pajiștilor sau realizarea unor treburi gospodărești. Sunt invitați să participe atât tineri din județul Timiș, cât și din alte zone din țară, deoarece este o acțiune organizată la nivel național.

Studenții sunt invitați să participe la o acțiune de ecologizare, atât exterioară cât și interioară. La Mănăstirea Oașa aerul de primăvară are o rezonanță aparte. Acțiunea constă în plantarea de salcâmi și tei. Adițional, mai sunt și alte activități pentru cei doritori, ca de exemplu curățarea pajiștilor sau treburi gospodărești”, spun organizatorii. Liga Studenților din Timișoara le asigură participanților atât cazarea, cât și masa. Taberele la Mănăstirea Oașa au loc de câteva ori pe an și sunt organizate cu diferite scopuri.

Stejărel IONESCU- Timisoara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share