23/11/2020

Taberele Galma si Caprioara in atentia politistilor

p2 In data de 30 iulie a.c., poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, sprijiniţi de colegii de la Serviciul Rutier, au desfăşurat o acţiune preventivă în Taberele de la Gâlma şi Căprioara, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

 Astfel, elevilor le-au fost explicate noțiunea de „delincvenţă juvenilă”, elementele caracteristice ale violenţei şi prevederile legale în ceea ce privește răspunderea minorului.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la pericolele utilizării Internetului, la traficul de  persoane şi au primit recomandări pentru prevenirea victimizării şi implicării lor în fapte antisociale.

Cei mici fost sfătuiţi să evite împrejurările care ar putea genera comiterea de infracţiuni, să își aleagă cu grijă prietenii şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

Totodată, au fost îndrumaţi să își petreacă timpul liber în mod plăcut, să practice un sport şi să evite compania persoanelor despre care știu că au un comportament neadecvat în societate.

La activitate au participat şi reprezentanţi din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploieşti.

COMUNICAT DE PRESĂp3

p2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share