28/01/2021

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Timiş, organizează în data de 12 octombrie 2015, la Timişoara, un Târg educaţional pentru elevi, în vederea susţinerii acestora în procesul de orientare şi decizie privind cariera.
Târgul educaţional se adresează unui număr de peste 5500 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a din 33 de instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţele Bihor, Hunedoara şi Timiş – beneficiari ai ansamblului de măsuri din cadrul proiectului „Skills for Jobs”, fiind cel mai de amploare eveniment destinat elevilor organizat până în prezent în regiunea de Vest.
Evenimentul va oferi oportunitatea elevilor de a cunoaşte şi de a relaţiona cu reprezentanţi ai universităţilor şi angajatorilor din regiune, de familiarizare cu ofertele educaţionale ale instituţiilor educaţionale prezente la târg precum şi cu ofertele de locuri de muncă, cu politicile de recrutare şi de practica/internship din cadrul societăţilor economice expozante.
Târgul va avea loc la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara unde peste 20 de agenţi economici şi toate universităţile din judeţul Timiş vor amenaja standuri de prezentare, în vederea informării elevilor asupra oportunităţilor de formare sau ocupare. În acest mod, acţiunea destinată elevilor va contribui, în mod real, la orientarea vocaţionala a acestora precum şi la dezvoltarea unor politici concrete şi coerente destinate ocupării tinerilor, evitându-se insuccesul şi insatisfacţia profesională şi o diminuare semnificativă a şomajului şi inactivitaţii în rândul tinerilor.
La eveniment şi-au anunţat participarea, în calitate de expozanţi, universităţile din judeţul Timiş şi facultăţile aparţinătoare: Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea Politehnica din Timişoara şi Universitatea Creştina „Dimitrie Cantemir” Timişoara.
Totodată, în cadrul târgului vor fi prezenţi angajatori reprezentativi din domeniile de interes ale elevilor, identificate în cadrul activităţilor de consiliere, precum: Continental Automotive Romania SRL, Elba SA, Orange România, Vodafone România, Azur SA, Selgros Cash & Carry România, Leman Industrie SRL, Heraeus România SRL.
Evenimentul se va desfăşura conform următoarei agende:
09.00-16.00 Târg educaţional pentru elevi – Sala Polivalentă
10.45 Deschidere oficială Târg educaţional – Sala Europa
11.30 Conferinţa de presa – Sala Europa
12.00 Tragere la sorţi a premiilor în bani în cadrul Concursului „Autocunoaşterea, fundamentul unei cariere de succes”, pentru elevii Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga, Timişoara – Sala Europa
Elevii prezenţi la Târgul educaţional vor avea transportul asigurat de către organizator, cu autocare şi microbuse, de la unitatea de învăţământ până la locaţia de desfăşurare a evenimentului şi retur.
Proiectul “Skills for Jobs”, realizat în parteneriat cu Asociaţia Inceptus România, este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, DMI 2.1 „Tranzitia de la scoală la viaţa activă”.

Daniel DON – Director executiv, Manager de proiect Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, e-mail: skillsjobs2.1@gmail.com; tel. 0372 722 773

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share