28/10/2021

TARGOVISTE: Au reinceput lucrările la Piața Mihai Viteazul. In următorii 10 ani se vor reabilita Piața Tricolorului și Parcul Mitropoliei

Lucrările de la Piața Mihai Viteazul din Târgoviște au reînceput de astăzi, o dată cu schimbarea unuia dintre asociații care au fost contractați de către Primăria Târgoviște pentru a reabilita și moderniza zona. Din păcate lucrările au stagnat de câteva luni, deși constructorul a dat promisiuni că acestea se vor finaliza în octombrie-noiembrie 2016. 

”Este un proiect la care noi am ținut foarte mult și pe care sperăm să-l finalizăm în acest an, până în luna octombrie-noiembrie, în avans față de termenul contractual. Este vorba de o reamenajare a pieței Mihai Viteazul, se vor schimba total aleile, se vor pune plăci de granit, va fi montat un mobilier urban, vor fi facute pergole. Întreaga zona va fi schimbată radical. 1,6 milioane de lei, valoarea totală a proiectului. Acesta este primul pas a ceea ce înseamnă reabilitarea zonei centrale a municipiului Târgoviște.”, declara primarul orașului, Daniel Cristian Stan la finele lunii iulie 2016.

mv8

În prezent am fost informați că a fost contractată o nouă firmă din București care se va ocupa în continuare de finalizarea lucrărilor de reamenajare, care au ca termen sfârșitul lunii aprilie 2017.

”La Piața Mihai Viteazul am schimbat asociatul, am solicitat rezilierea contractului. A venit firma din București, am finalizat tot ce înseamnă documentația, urmând ca începând de luni să se reia lucrările în forță. Dacă vor depăși termenul contractual vor fi penalizați. ”

Municipalitatea și-a propus ca în următorii 10 ani să reabiliteze întreaga zona centrală a orașului și aici ne referim la Piața Mihai Viteazul, Parcul Mitropoliei și Piața Tricolorului, care sunt deja în stadiul de proiect, unul care va beneficia de finanțare europeană, dar și de la guvern și bugetul local. Râmâne doar ca târgoviștenii să aibă rabdare cu cei 10 ani cât va dura implementarea tuturor facilităților.

Suntem în posesia unei teme de proiectare pe ceea ce înseamnă modernizare, reabilitare la Piața Tricolorului și Parcul Mitropoliei. Acesta este un proiect de durată mai lungă. Piața Tricolorului este foarte utilizată, și vrem ca în următorii ani să o reabilităm și să o modernizăm, să o facem primitoare, cu spații verzi, cu zone de relaxare și să schimbăm puțin percepția de spațiu mare și amorf pe care îl știm cu toții. Va fi un proiect complex care va fi finanțat pe mai multe componente. Vom avea o finanțare probabil pe zona de fonduri europene, pe PNDL și o finanțare complementară pe bugetul local. Este un proiect care se va derula pe 10 ani, și care va schimba total centrul Municipiului Târgoviște. Ne gândim la o parcare subterană, refacerea integrală a zonei respective cu o zonă de vegetație, cu spațiu destinat copiilor, cu fântâni arteziene și se va continua pe zona Parcului Mitropoliei, inclusiv aleea de acces către primărie, din zona blocurilor C. (Daniel Cristian Stan)

Citește și:

Lucrările din Piața Mihai Viteazul se vor încheia înainte de termenul contractual

Distribuie acest articol Oficial Media
Share