25/07/2021

TARGOVISTE Cinematograful Independenta intra in programul de modernizare si reabilitare

CLM TARGOVISTE - OFICIAL MEDIA

In data de 25 februarie, Consiliul Local Municipal Targoviste a aprobat in unanimitate de voturi, in sedinta extraordinara, proiectul de hotarare privind predarea catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii ”C.N.I” S.A., a amplasamentului cinematograf si teren aferent, precum si asigurarea conditiilor in vederea executarii obiectivului de investitii ”Modernizare si Reabilitare Cinematograf Independenta, municipiul Targoviste, judetul Dambovia”.

Initiatorul proiectului de hotarare este primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan.

In prezentarea pe scurt a situatiei premergatoare initierii proiectului de hotarare, din raportul de specialitate necesar, se arata ca la nivelul municipiului Targoviste dar si al judetului Dambovita, nu exista alte locatii destinate proiectiilor cinematografice, cea mai apropiata sala de cinematograf situandu-se in municipiul Ploiesti, la 50 de kilometri. In prezent Cinematograful Independenta nu este functional, acesta aflandu-se intr-un stadiu avansat de degradare.

Suprafata construita a cinematografului este de 1445 mp si teren aferent de 2066 mp.

Consiliul Local al Municipiului Targoviste a aprobat asigurarea finantarii cheltuielilor pentru racordurile la utilitati ( electrica, apa, canal, gaz, sau alt tip de combustibil utilizat) si de asemenea punerea la dispozitie a suprafetelor de teren necesare pentru depozitarea si organizarea santierului.
Finantarea din bugetul local a cheltuielior pentru servicii si lucrari finantate de UAT Targoviste este in valoare de 714.065 lei cu TVA.

Timp de 15 ani, Consiliul Local Targoviste se obliga ca dupa predarea amplasamentului si a obiectivului realizat sa mentina destinatia acestuia si sa il intretina.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share