03/12/2021

TARGOVIȘTE: Concert simfonic de muzică spirituală

received_400379183683222

Duminica, 23 octombrie 2016, ora 18.00 va avea loc Concertul simfonic de muzică spirituală susținut de orchestra Andante, concert organizat de Asociatia Respiro, in parteneriat cu Primaria municipiului Târgoviște și cu Centrul de Arte „Carmina Burana”. Concertul va avea loc la Casa Tineretului (Clubul studenților) din Târgoviște, iar intrarea este libera, se arata in comunicatul de presă din partea Centrului de Arte ”Carmina Burana”.

Despre pianista, Sarah Nidelcu:

„Sarah Alexandra Nidelcu, nascuta in Giurgiu la 31 mai 1994, a inceput studiul pianului la 6 ani, la Scoala de Muzica si Arte Plastice “Victor Karpis”, Giurgiu la cls dna prof. Mariana Dumitrescu. La varsta de 14 ani a fost admisa la Colegiul Natioanal de Arte “Dinu Lipatti”, Bucuresti, la cls prof. dr. Adriana Alia Bocaneanu. In prezent este studenta in anul IV la Universitatea Nationala de Muzica “Paul Constantinescu”, Bucuresti, sub indrumarea prof. dr. Dana Borsan.
A participat la numeroase concursuri, obtinand numeroase premii. Dintre ele: premiul II la Concursul National de Interpretare Martian Negrea”, “premiul II, premiul III la Concursul National de Interpretare Instrumentala “Marele Premiul”, premiul III la Concursul de Interpretare Muzicala, Campina; premiul I si premiile II la Concursul National “Tinere Talente”, premiul III la Festivalul de Arta Interpretativa “Youth Delphic Games”, Kiev. A concertat alaturi de orchestra liceului in cadrul Concertului Absolventilor, la Ateneul Roman, sub bagheta dirijorului Racu Nicolae.

Orchestra ANDANTE a luat fiinta la inițiativa violonistului Ciprian Ravnic, si a unui grup de prieteni muzicieni in februarie, 2014. Ciprian Ravnic a absolvit in 2006 Liceul de Arte Balasa Doamna, a continuat studiile de licenta la UNMB si UVT, promotia 2009, si cele de Master la UVT absolvit in 2014.

Andante pregătește pentru anul viitor un proiect cultural-artistic prin care sa ofere/ redea Târgoviștei renumele de capitala culturala.

Orchestra Andante reprezintă un proiect pe care municipalitatea trebuie sa îl susțină, sa si-l asume, in primul rând pentru ca cei implicați sunt din Târgoviște.
Târgoviștea are mare potențial muzical datorită formelor de învățământ pe care le pune la dispoziție: scoală, liceu, facultate, licență, master în domeniul muzical. Anual Târgoviștea produce specialiști în domeniu, care, dacă nu sunt susținuți, pleacă în orașe (sau chiar țări ) care le oferă un loc de muncă raportat la studiile lor. Mă bucur că astfel de proiecte sunt susținute, pentru că înseamnă ca am înțeles că oamenii noștri trebuie sa rămână si sa lucreze aici, in domeniul in care s-au pregatit.” Ana-Maria Nicolae

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share