29/07/2021

TARGOVISTE elevi informati ”Dincolo de aparente”

 În zilele de 04 şi 05 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarele Mărgineni şi Găeşti, au organizat întâlniri interactive cu elevii a două unităţi şcolare din Târgovişte.

aparente

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de mare risc le-au împărtăşit elevilor experienţa lor de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise şi a violenţei.

Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, formării unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor neplăcute.

TARGOVISTE elevi informati ”Dincolo de aparente”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share