27/10/2020

Targoviște: Expoziție de pictură ”Culorile tinereții”

ms

Muzeul de Istorie din Târgoviște găzduiește Expoziția de pictură ”Culorile tinereții” a clasei profesorului Mihai Șerbănescu, de la Școala Populară de Arte Octav Enigărescu, care aparține Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

”Lucrările nu au o temă anume, elevii fiind de vârste diferite au și abordări diferite. La 50 de elevi nu poți avea aceeași temă pentru că devine plictisitor. Sunt cel puțin 20 de teme, naturi statice, compoziții, diferite obiecte, peisaje.  Toate aceste tablouri vor circula prin lume, o parte din ele vor merge la expozitii internaționale, sau la diferite concursuri, ale mele merg de exemplu la București..destinul lor este să circule prin toata lumea”, ne-a declarat  Mihai Șerbănescu.

Tot de la domnul profesor am aflat și că în prezent are la clasa 80 de cursanti deși numarul limită este de 28. Surprinzător nu este doar numarul mare de elevi, dar și vârsta acestora cuprinsă între 7 și 80 de ani. Înțelegem că în artă nu există vârstă, ne putem descoperi vocația oricând.

”Ca profesor e bine să nu deranjezi prea mult, să nu-ți impui tu datele tale, ci să-l lași pe el să înflorească. Talentul este să-i explici doar cât trebuie, să-i lași în ”marea” lor, că atunci dau cel mai mare randament.”

Expoziția poate fi vazută până luni, 23 noiembrie 2015.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share