23/04/2021

Târgoviște: Grădinița cu program prelungit nr. 15 a fost reabilitată și modernizată

Cu două luni in avans fata de termenul prevazut in contract, proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.15 din Târgovişte, jud. Dâmboviţa, a ajuns la final, a anuntat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Primul din cele 11 care se află deja in derulare si care vizeaza modernizarea si reabilitarea unitatilor de invatamant din orasul nostru.
Investitia, prin care se asigura celor aproximativ 260 de copii inscrisi la aceasta unitate de invatamant prescolar conditii excelente, a presupus:
📌– Izolarea termica integrala a imobilului si inlocuirea tamplariei existente:
📌– Reabilitarea acoperisului, montarea unui sistem nou de captare si scurgere a apelor pluviale (jgheaburi si burlane) si a sistemului parazapada pe toate apele invelitoarei;
📌–Inlocuirea pardoselilor existente cu placi ceramice antiderapante si parchet stratificat de trafic intens (in salile de clasa). Placarea zonei de subsol cu placi ceramice antiderapante;
📌– Placarea platformelor exterioare cu placi ceramice antiderapante de exterior;
📌– Montarea scarii exterioare de evacuare si inchiderea golurilor aflate la o distanta mai mica de 3 m de aceasta cu zidarie din caramida de sticla.
📌– Infiintarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati;.
📌– Executarea de platforme din beton cu rampa pentru persoane cu dizabilitati la cele doua accese principale in cladire – acces in gradinita si acces in cresa.
📌– Modernizarea instalatiei de incalzire;
📌– Inlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED;
📌– Montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice in vederea utilizarii resurselor regenerabile;
📌– Modernizarea instalatiei de apa calda prin montarea de panouri solare;
📌– Montarea de sisteme de supraveghere;
📌– Asigurarea dotarilor necesare unei institutii de invatamant prescolar;

”Valoarea contractului a fost de 3.594.914,93 lei, iar finantarea lucrarilor a fost asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala.
In perioada imediat urmatoare, va fi finalizat si proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.13!” a concluzionat edilul.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share