18/10/2021

TARGOVISTE: PERCHEZITII LA ACEASTA ORA – VIZATE FIRMELE UTI, ERBASU SI STARBAG

ERBASU UTI

La această ora se efectuează 146 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre firmele vizate se afla ERBASU, UTI si STRABAG, primele doua fiind cunoscute dambovitenilor, in calitatea de castigatoare ale licitatiei pentru efectuarea celui mai mare proiect de modernizare si dezvoltare urbana a municipiului Targoviste.

In anul 2013 Primaria Municipiului Targoviste semna inceperea efectuarii lucrarilor la Proiectul strategic de dezvoltare si modermizare urbana, asa-numitul PIDU, cu cele doua firme castigatoare, ERBASU si UTI. Astazi aflam ca aceste grupuri de firme, precum si altele din mai multe judete sunt banuite de activitati ilegale. Printr-un comunicat primit de la IPJ Dambovita, se pare ca si cele doua firme sunt vizate de catre procurorii de la Parchetul Bucuresti insa nu existe detalii pana in acest moment.

 

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 146 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcţii).

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.

Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share