05/12/2020

TARGOVISTE – SALONUL EDITORIAL EDITIA A XIV-A

IMG_6980

Conferinta de presa sustinuta la Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu” Dambovita a avut ca tema principala desfasurarea Salonului Editoral. Prof. Conf. Dr. Agnes Erich, directoarea bibliotecii judetene, a facut precizari legate de program, edituri participante, precum si amplasamentul care este altul decat in anii precedenti.

Nu este un simplu targ de carte, ci este un salon editorial pentru ca in fiecare zi avem organizate cel putin doua lansari de carte, miniconcertul Cvintetului Centrului Judetean de Cultura, vom avea de asemenea conferinte, simpozioane, deci evenimente diverse. Sunt 12 edituri din tara si opt edituri sau institutii  editoare locale. (Agnes Erich)

Al doilea punct din conferinta a fost legat de programul „Vacanta la biblioteca”, eveniment care tocmai s-a incheiat, fiind cel mai lung de acest gen si avand ca motto „Invatam si ne distram”. Mediul a fost unul non-formal, cu activitati de comunicare, cu evenimente culturale, s-a lucrat cu psihologi specializati, s-a pus accent pe logica si intuitie dar si pe divertisment precum dansul. Un alt subiect prezentat de Alexandru Stefanescu a fost proiectul „Books for you”, fara de care, de-a lungul anului, nu se puteau premia in stilul propriu bibliotecii, majoritatea activitatilor si manifestarilor cultural-educative, aducand bucurie participantilor de toate varstele.

S-a incheiat si proiectul „Books for you” , un grant pe care biblioteca judeteana l-a castigat din partea Fundatiei Mereu Aproape la sfarsitul anului trecut, un grant ce a  constat in primirea a 804 carti din clasicii literarturii romane. Acestea au fost impartite ca premii in diverse activitati ale bibliotecii. (Alexandru Stefanescu – Sef Serviciu Relatii cu Publicul)

Mai jos puteti afla intreg programul Salonului Editorial:

PROGRAMUL SALONULUI EDITORIAL – TARGOVISTE, EDITIA A XIV-A

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share