01/12/2020

Târgul de Paşte de la Timişoara, a pornit cu……stângul

Târgul de Paşte de la Timişoara. Astăzi după masă s-a dat startul „Târgului de Paşte”, din „buricul târgului” timişorean. Lume puţin, timp mohorât, frig şi ploaie. Lipsă oficialităţi, lipsă presă, lipsă lume, doar câteva căsuţe ce îşi etalau marfa, atât în Piaţa Operei, cât şi în Piaţa Libertăţii, unde era amenajată scena.

Spuneam că îşi etalau marfa, care nu avea nimic de a face cu sărbătorile pascale, fiindcă nu exista nimic care să aminrească faptul că s-ar deschide un „Târg de Paşte”, unde ar trebui să existe produse specifice sărbătorilor pascale, în afara faptului că găseşti nişte ouă de lemn vopsite în toate culorile, în rest costume populare, produse de artizanat, lemnărie cioplită, afumături de porc, produse de panificaţie, mămăligă cu brânză şi smaântână, plăcinte ţărăneşti, clătite, ceea ce se găseşte la orice târg, ori e de Paşte, ori e de Crăciun. Nici o deosebire între ele, nimic în plus. În schimb a fost în minus, mai puţine căsuţe, mai puţină marfă, şi mai puţină hărmălaie şi gălăgie.

Deschiderea s-a făcut în Piaţa Operei de către un reprezentant al Arhiepiscopiei Române, care a transmis Cuvântul lui Dumnezeu, şi binecuvântarea sărbătorilor Învierii Domnului, iar din partea Primăriei Timişoara, deschiderea a fost făcută de către Codruţa Ungureanu.

Big Band, formaţia Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, nelipsită de la nici o manifestare, a dat startul deschiderii acestui eveniment care va ţine până după sărbătorile pascale, iar după câteva melodii în faţa Operei s-a mutat pe scena din Piaţa Libertăţii.

Poliţia Locală a stat pitită pe după căsuţe, sau pe lângă zidurile Facultăţii de Muzică, butonând telefoanele mobile, să nu se plictisească, şi odată cu căderea a câtorva stropi de ploaie, s-au topit ca……, nu vreau să zic ca ce, dar nu în ceaţă, ci în ploaie.

În schimb doi iepuraşi zgribuliţi, unul roz şi altul gri, încercau să facă animaţie, dar fără succes.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share