05/08/2021

Teme grele pe masa Guvernului pentru ședința de astăzi

ciolos_la_guvern_23362400

Înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie, strategia de dezvoltare a Deltei Dunării, ajutoare financiare pentru Republica Moldova sau iniţierea unui program de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti în cooperare cu BERD sunt doar câteva dintre temele aflate pe masa Executivului pentru ședința de Guvern de astăzi, 24 august.

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, mai multe memorandumuri privind acordarea unor ajutoare nerambursabile Republicii Moldova, precum şi un proiect de OUG privind înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul va discuta un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi va aproba Strategia de dezvoltare a Deltei Dunării.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află încheierea Programului de cooperare pe anul 2016 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, având la bază acordul care prevede asistenţă tehnică şi financiară, mai exact acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro Republicii Moldova.

Acordul a fost semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010 şi cuprinde protocoale adiţionale.

În august 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, a anunţat că România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmând să fie folosiţi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetică, a infrastructurii de transport, dar şi pentru extinderea SMURD şi modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune, potrivit realitatea.net

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share