19/04/2021

Tennis Europe Nations Challenge by Head- Targoviste, 23-26 iulie

11749570_10206200613507112_1921034802_nSummer Camp este un campionat unic, se tine in tari extrem de bogate, dar  se pare ca anul asta si romanii au avut ambitie si au spus Europei ca si noi avem potential si vrem sa sustinem acest eveniment. Este pentru prima oara cand Romania gazduieste acest campionat si va fi cel mai mare eveniment de 12 ani in tenis. Nu este cel mai usor lucru pe care il avem de facut, Franta, Serbia, Germania sunt tari de elita insa si noi i-am adus pe cei mai buni. Speram ca si sprijinul spectatorilor va fi unul mare, pentru ca nu ajutati doar Targovistea ci si Romania; ar fi foarte bine ca la noi acasa sa reusim sa castigam, este o presiune foarte mare asupra copiilor. Speram sa veniti aici, miza este mare si vrem sa dam maxim.( Stefan Nita- antrenor lotul national de baieti)

Ati inteles bine, Targoviste gazduieste primul si cel mai important campionat de tenis din ultimii 12 ani in Romania. O performanta care merita aplaudata si sustinuta. Pe terenurile de tenis din Parcul Chindia (23-26 iulie) vor fi prezente opt tari pentru a se duela in meciurile de calificare ale grupei C, din cadrul preliminarilor turneului continental  Tennis Europe Nations Challenge by Head. Lotul este antrenat de Stefan Nita.

Runda finala va avea loc in Antalya intre 6-9 august. Romania intra in competitie alaturi de Bulgaria, Franta, Germania, Slovenia, Ungaria, Serbia si Moldova.10982891_876163562421652_491921143163024416_n

Campionatul a fost organizat de catre parintii celor doi baieti din Targoviste, Vlad Breazu si Vasile Duta, doi dintre cei trei romani clasati sa joace in acest campionat. Al treilea baiat, Mihnea Zaharia vine de la CS Major Bucuresti. Atat parintii cat si copiii  merita apreciati pentru toate eforturile imense pe care le-au facut sa atinga aceasta performanta si pentru ca Romania va fi din nou prezenta pe harta mondiala a sportului si cu ajutorul lor.

foto: Stefan Nita
foto: Stefan Nita

Ciprian Prisacaru, director CS Targoviste, i-a avut alaturi in conferinta de presa pe Stefan Nita, antrenor lotul national de baieti, Sorin Erlic, antrenor la CS Targoviste, precum si pe parintii organizatori, Marcel Breazu si Marius Duta.

Urmariti declaratiile acestora:

Targovistea in ultima vreme a facut o infuzie de sport de performanta, am fost pe rand capitala baschetului, a handbalului, Cupa Romaniei la senioare, dar mai devreme decat am sperat vom fi si capitala tenisului. Vor fi prezente opt tari cu traditie in sport si in tenis pe care copiii nostri le vor infrunta. Ma bucur ca si de aceasta data comunitatea targovisteana a fost pregatita sa-i primeasca pe oaspetii nostri asa cum se cuvine. Sper ca acest campionat va atrage dupa el si alte evenimente de acest gen; asa cum am mai spus aceasta generatie impreuna cu ceilalti copii de la CSM Targoviste, fac ca Targoviste sa fie Romania din nou!” ( Ciprian Prisacaru, director CS Targoviste)

”Este un turneu puternic, sper ca echipa Romaniei sa fie in cea mai buna forma si sa joace un tenis cat mai bun, sa fie sutinuti de publicul targovistean; turneul final va avea loc in luna august in Turcia, asa cum stiti vor fi prezenti doi copii de la clubul sportiv Targoviste, sper sa obtina rezultate bune si sa-i vedem in Cupa Davis.” (Sorin Erlic, antrenor CS Targoviste)

„Rezultatele copiilor au determinat existenta acestui campionat aici. Investitiile pe care l-am facut nu sunt foarte mari, in baza pe care o vedeti aici, (n.r.-terenurile de tenis Chinida) dar trebuie sa punem suflet in tot ce facem, e foarte usor sa zicem ca vrem ceva, dar e mai greu sa punem osul. Multumim celor care veti veni sa vedeti meciurile. ”( Marcel Breazu, parinte organizator)

”Suntem fericiti ca am reusit sa atragem acest turneu in Targoviste. Dupa mult timp Romania- Targoviste este gazda unei competitii de tenis importante; sa speram ca vom aduce faima si glorie orasului si locuitorilor. Noi ne-am angajat neconditionat in proiectul asta, dar am fost dinamizati de familie si alaturi de Clubul Sportiv din Targoviste, impreuna cu antrenorii individuali ai copiilor, am incercat sa avem un eveniment memorabil si care sa aduca mai multi copii pe terenurile de tenis. Simtim cu totii, este un moment favorabil tenisului in Romania datorita Simonei Halep.” (Marius Duta, parinte organizator)11758994_10206200600706792_546361284_n

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share