04/12/2021

Terminal DHL în incinta Aeroportului Internaţional „Trauian Vuia” Timişoara

DHL a inaugurat joi la Timişoara, cel mai mare şi mai modern terminal operaţional situat în incinta Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara.
Datorită creşterii volumului de marfă din zona de vest a ţării, dar şi pentru a răspunde cerinţelor clienţilor din această parte a ţării. Noul terminal îmbunătăţeşte timpii de livrare şi preluare pentru expedierile internaţionale cu până la aproximativ o oră. DHL a investit aproape 1 milion de euro în noua locaţie. Noul terminal este în present cel mai modern sediu operaţional pe care DHL îl are în România având o suprafaţă de 2.000 mp , este dotat cu 16 porţi de încărcare şi descărcare şi un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct în maşinile curierilor. Acesta înseamnă eficientizarea capacităţii de procesare şi îmbunătăţirea timpilor de preluare şi livrare pentru clienţi.
Aparatele de scanaresunt de tip X- RAY dual view , dintre cele mai modern şi sophisticate, şi respectă cele mai înalte standarde de securitate. De asemenea, locaţia este în curs de acreditare TAPA, cel mai înalt nivel de securitate pentru operaţiunile cargo.
Un avantaj major al relocării în Aeroportul Internaţional din Timişoara este faptul că infrastructura acestuia este una modernă, care permite operarea avionului cargo dedicat şi în condiţii meteorologice mai puţin favorabile. De asemenea, în perspectiva creşterii volumelor cargo, vom putea opera aici o aeronavă mai mare, cu o capacitate de transport superioară. Noul terminal operaţional DHL permite ca procesul de sortare a mărfii să se facă imediat după sosirea acesteia în aeroport, iar accesul coletelor se face direct către pistă, acestea conducând de asemenea la îmbunătăţirea timpilor de livrare şi preluare pentru expedierile internaţionale, ceea ce reprezintă un câştig semnificativ pentru partenerii DHL din partea de vest a ţării.
DHL confirmă astfel continuarea planului de investiţii început acum aproape 25 de ani pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi, ca parte a strategiei companiei de a deveni prima opţiune pentru clienţii săi atunci când aceştia îşi aleg partenerul pentru serviciile de curierat expres internaţional.“Prin continuarea planului de investiţii DHL demonstrează încă o dată angajamentul său de a-şi dezvolta semnificativ operaţiunile pe piaţa din România. Mediul economic din judeţul Timiş şi din zona de vest a ţării este unul foarte promiţător. Vom continua să investim în România, ca parte esenţială a strategiei noastre de dezvoltare”, spune Daniel Kearvell, director general DHL Express România.
“Consider că existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă pentru aeroport. Aceasta va avea ca şi consecinţă directă o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit, poziţionarea DHL la aeroportul Timişoara potenţează creşterea traficului de pasageri. Ca urmare a operării companiei DHL la aeroport estimăm, pentru anul 2016, că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 20%, suplimentar faţă de creşterea de 26% înregistrată în 2015 faţă de 2014. Ne propunem un parteneriat pe termen lung cu DHL, bazat pe interes comercial reciproc, dar şi în interesul agenţilor economici din aria de captare a Aeroportului Timişoara” spune şi Daniel Idolu, , directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.
DHL are o experienţă de aproape 25 de ani pe piaţa din România, cu 500 de angajaţi, operează cu 3 aeronave, şi deţine o flotă de peste 200 de maşini având o acoperire de 100% la nivel întregii ţări, prin aproape 50 de locaţii aflate în cele mai importante oraşe .

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share