23/09/2021

TIMIS: Ancheta DNA in cazul presedintelui Consiliului Judetean, TITU BOJIN

10320369_1043077999042129_1900822671764730922_nCum se dramuieste banul public in Consiliul Judetean Timis

Anchetat DNA intr-un caz de coruptie, presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a numarat pe genunchi banii ce trebuia sa ii imparta primariilor, astfel ca pentru un numar de 37 de primarii i-a scapat pe jos si nu i-a mai gasit cand i-a cautat.
Asa se face ca aproape jumatate din primariile județului Timiș au primit o lovitură năucitoare, o dată cu repartizarea banilor de către guvern. Până acum, sumele erau distribuite de către Consiliul Județean Timiș, însă, în acest an, a fost aleasă varianta centralizată a repartizării.
Hotărârea guvernului a picat ca un trăsnet pentru foarte multe din localități, 37 dintre acestea neprimind nici un ban!
Culmea e că nu a contat criteriul politic, așa cum mulți s-ar fi așteptat, întrucât 20 de unități teritorial-administrative sunt conduse de edili PSD!
Totuși, există și primării care au primit sume consistente, lucru ce a generat grave inechități în cadrul județului.
Unul dintre cei mai afectați de măsura guvernului este Ilie Suciu, primarul PDL al comunei Lenauheim, care a rămas fără nici un leu, în condițiile în care, anual, primea circa 400.000-500.000 lei.
Dacă într-o comună cu aproape 6.000 de locuitori, cum este Lenauheim, nu s-a alocat nici un ban, în schimb, în alte localități, cu doar 300 sau 400 de locuitori, s-au dat sume de ordinul miliardelor de lei vechi!
În prima fază, ne-am bucurat că nu mai primim bani prin consiliul județean, dar ne-am trezit cu o mai mare prostie.
Măcar, consilierii și președintele mai cunoașteau nevoile localităților și nu se făcea o repartizare pe genunchi, cum s-a întâmplat acum.
Trebuia să se țină cont de numărul populației. Acum, e tardiv, dar trebuie, totuși, tras un semnal de alarmă”, spune Suciu.
Colegul său de partid, consilierul județean Marius Martinescu, a declarat că acest mod de repartizare centralizată aproape că anulează implicarea autorităților județene, care nu mai pot avea nici o intervenție: ”Vom fi simpli ridicători de mână. Ne-am întors înainte de 2006, când banii se dădeau tot de la centru.
Anul trecut, Consiliul Județean Timiș avea 21,5 milioane lei, pentru echilibrarea bugetelor. Acum, mai are doar 2,5 milioane lei. Nu cred că Titu Bojin va face opoziție față de Liviu Dragnea și va intra pe sens interzis”. Martinescu a conchis că „este necesar ca Titu Bojin să intervină pentru ca Timișul să ajungă prioritar pentru guvernul Ponta.

Stejarel IONESCU

Distribuie acest articol Oficial Media
Share