30/10/2020

Timișoara Design Days / The Exhibition – Design multisenzorial în premieră în România

Prima expoziție din România de design multisenzorial, SENSORIA, va fi deschisă vizitatorilor între 1-3 noiembrie, la Bastionul Theresia din Timișoara. Publicul va interacționa cu lucrările designerilor cu ajutorul văzului, mirosului, auzului, atingerii și al gustului. Expoziția este organizată de Timișoara Design Days și Cluj Design Days acompaniată de un design happening, un fashion show și tururi ghidate pentru copii.

Timișoara Design Days / The Exhibition este cel mai mare și mai complex eveniment din seria Timișoara Design Days 2019 ce vine pentru prima oară în România sub forma unei expoziţii de design multisenzorial. Expoziția multisenzorială SENSORIA este curatoriată cu produse de design care implică în plus față de interacțiunea vizuală experiențe tactile, olfactive, acustice și chiar gustative. Vizitatorii au ocazia să își antreneze toate simțurile în moduri inteligente și inovatoare.

“Spațiul expozițional e conceput în așa fel încât instalația de lumini se oprește la intervale fixe de timp pentru a crea un ambient întunecat în care produsele de design pot fi explorate prin orice alte simțuri decât cel vizual”, relatează Adrian Balcău, curatorul expoziției și fondatorul Cluj Design Days.

“Expoziția SENSORIA, prin obiectele foarte stimulante ale designerilor, are capacitatea de a trezi emoții, invocă atmosfere specifice sau chiar momente nostalgice din propriile amintiri ale vizitatorului. E o expoziție care ne provoacă percepția față de obiectele de zi cu zi în moduri noi și inedite”, adaugă Adrian Balcău.

Design Happening, 1 – 2 noiembrie – trei designeri au același set-up, aceeași cantitate de material și aceeași limită de timp pentru a crea ceva inedit. Timp de 2 zile, happening-ul creativ este sub formă de performance deschis publicului. În felul acesta, procesul creativ este parte din elementul expoziție. Produsele rezultate rămân în expoziție spre vizitare pe toată durata evenimentului Timișoara Design Days.

Fashion Show, 2 noiembrie – performance de dans contemporan cu styling inedit cu articolele vestimentare din cele mai recente colecții ale designerilor locali din Cluj-Napoca și Timișoara – produs de compania de dans contemporan Unfold Motion.

Tururi ghidate pentru copii , 2 – 3 noiembrie – ghidaje pentru copii și interacțiuni prin joc cu designul sensorial.

Timișoara Design Days este o platformă de promovare, expunere şi vânzare a creaţiilor designerilor autohtoni. SENSORIA este cel de-al 4-lea eveniment Timișoara Design Days.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primiăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share