22/10/2021

Timişoara în culorile galeriilor Pygmalion şi Helios

Sfârşitul acestei săptămâni a adus pe simezele galeriilor Helios şi Pygmalion, două expoziţii de  excepţie pentru delectarea sufletului vizitatorilor : expoziţia tematică “Timişoara eliberată” la Helios şi Colecţia Nicolae Ioan Vrânceanu.

Timişoara de-a lungul vremii a trecut prin multiple etape şi transformări, şi se poate mândri cu un trecut măreţ, multisecular, marcat de o serie de evenimante şi personalităţi istorice majore. Artişti plastici din Timişoara, Reşiţa, Lugoj, Dr. Turnu Severin prezenţi pe simezele Heliosului până pe 3 August , aducând cu mijloace specifice artelor vizuale – un omagiu eliberatorilor  şi comandaţilor de oşti. Operele de artă încearcă să redea personalitatea inconfundată a urbei de la perioada iluminismului European,  şi de la epoca barocului până în secolul XXI.

Nicolae Ioan Vrâncean aduce în fața publicului timișorean pe simezele de la galleria Pzgmalion, colecția sa de artă plastică strânsă vreme de o viață.

“Colecția mea reunește peste 200 de lucrări semnate de unii dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani din România și nu numai. Parte din această colecție la care țin foarte mult va ajunge și în fața iubitorilor de arte din Timișoara. Expoziția aceasta este, de altfel, parte a unui proiect al meu de suflet. De peste 10 ani organizez simpozioane de creație în comuna Hărman (jud. Brașov) și, tot de atunci, colecția mea este expusă în marile orașe ale României. Arta este pentru a bucura ochiul și sufletul. Asta încerc și eu să fac expunând lucrările strânse de-a-lungul vremii.– spune colecționarul Nicolae Ion Vrâncean

12 artiști vizuali într-o… colecție de excepţie la galeria Pygmalion: Marin Gherasim, Leon Vreme, Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Torino Bocaniciu, Viorel Cosor, Miron Duca, Ștefan Pelmuș, Vasile Tolan, Adriana Ilin Tomici, Sorin Nicodim și Mircea Moldovan.

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share