02/12/2021

Timişoara pe locul I în Forbes

timisoara

Timişoara, oraşul din vestul ţării şi capitala Banatului, este pentru al doilea an consecutiv, cel mai propice oraş pentru afaceri şi în 2016. Analizele făcute de către analiştii de la revista Forbes, pentru topul oraşelor din România în funcţie de oportunităţile de business au scos la iveală faptul că Timişoara este cel mai propice oraş în domeniul afacerilor şi l-au clasat pe locul I.

Astfel, capitala Banatului bate, pentru a doua oară, capitala României.

În Timișoara, principalele domenii economice sunt producția de componente auto și industria IT. Aceasta este «mantra» vehiculată în presă și nu numai atunci când vine vorba despre orașul de pe Bega. Și, deși este adevărată, nu acestea sunt domeniile din care provin companiile din top 3 cele mai puternice firme din județul Timiș. Pe primul loc al acestui clasament se află Enel Distribuție Banat S.A. A doua cea mai puternică firmă din județul Timiș este deținută de Municipiul Timișoara – Colterm S.A., cu activități în furnizarea de abur și aer condiționat (încălzirea locuințelor) –, în timp ce pe poziția a treia se situează o altă companie controlată de autorități: Aquatim S.A. (captarea, tratarea și distribuția apei), scrie Forbes.

Este cel de-al doilea an în care Timişoara este prima în topul Forbes. Jurnaliştii revistei de prestigiu au luat în calcul 40 de oraşe. În spatele oraşului de pe Bega apare Cluj-Napoca. Timişoara bate din nou Bucureştiul la acest capitol, capitala României aflându-se pe locul 3, că doar nu “dijaba să zâce că Bănatu-i fruncea”.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share