05/03/2021

Timişoara: Premieră în învăţămintul medical românesc

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ” Victor Babeş” din Timişoara, a  inaugurat Laboratorul de Simulatoare.  Evenimentul a fost o premieră pentru învăţământul medical românesc.

Noul laborator este dotat cu cele mai moderne echipamente care îi ajută pe studenţi în dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi practice deosebite. Totodată, studenţii scapă de cea mai mare provocare: găsirea unui număr adecvat de pacienti pentru lucrările practice, fapt care este compensat acum prin înfiinţarea Laboratorului de Simulatoare. La eveniment a participat rectorul Universităţii de Medicina şi Farmacie din Timişoara, Prof. Univ.Dr. Marius Raica, alături de alţi profesori din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară.

Laboratorul poate fi utilizat şi pentru desfăşurarea de cursuri postuniversitare deoarece permite efectuarea de simulari complexe, putând fi conectat direct la baza de date a computer-tomografului şi la sala de chirurgie a disciplinei de implantologie. Aceste cursuri se adresează medicilor specialişti.

Astfel, în laborator se pot desfăşura cursuri destinate multor specialităţi ale medicinei dentare, si va putea fi şi închiriat pentru diferite evenimente organizate de societăţi sau companii, generând venituri care sa amortizeze investiţia.

Noul laborator este dotat cu 24 poziţii de lucru care permit desfăşurarea simultană a stagiilor cu 3 grupe de studenţi, fiind adaptat la numărul  în creştere a celor care studiaza aceasta specialitate. Investitia a fost de peste 130.000 euro, din fonduri proprii ale UMF.

Nici o altă universitate din ţară nu dispune de o astfel de dotare complexa şi integrată.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share